Marina Variščić

Maleno selo Staševica, svega desetak kilometara od Vrgorca, okruženo brdima i plodnom zemljom oduvijek je imalo vrijedne ljude. Neki su otišli, a neki dolaze, kao što je našu Marinu Variščić ljubav dovela u Staševicu.

Marina Variščić je djevojka koja izrađuje prekrasan nakit, šnalice, trakice za djevojčice, torte od pelena, torbice od papira, slike i buketiće. Razgovarali smo s Marinom koja kaže da oduvijek ima mota u rukama, volje i želje za izradom neobičnih i drugačijih stvari, nešto što će izmamiti osmjeh na lice, a da je proizašlo iz srca. Sve je krenulo izradom nakita za sebe, onda bi to vidjele prijateljice, pa kolegice na poslu, a danas njenu facebook stranicu ” UNIQUE MV ” prati preko 2.300 ljudi. Ova priča možda i ne bi bila tako posebna, da se iza svega ne krije nesebična ljubav dvije sestre. Marinin model za nakit je njena sestra Matea, djevojka od 20 godina sa  Down sindromom.

Marinina sestra i model za nakit, Matea…

– Matea se jako voli sređivati i stajati ispred ogledala, vrlo je osjetljiva i voli biti u centru pažnje, te se odmah osjeća važna, rekla nam je Marina. Cure na facebook – u su oduševljene Marininim modelom, kako ona nosi njen nakit, kako ga upotpunjuje svojim kombinacijama i kako joj lijepo pristaje. Matea nakit ne voli izrađivati osim za svoje lutke, više voli pozirati, iako radi pomogne pri izradi buketića, savijati i lijepiti latice. Marina je ljudima željela pokazati da Down sindrom  nije bolest koja ograničava, samo im se treba pružiti prilika. Danas je “handmade” na visokoj razini, ljudi su se okrenuli vlastitim idejama, što Marina smatra odličnim potezom. Za kraj nam je otkrila da od ovog hobija, razmišlja o nečem puno većem. U skoroj budućnosti planira otvorit svoj mali ” handmade ” dućan. Marini i njenoj sestri želimo puno sreće u daljnjem radu i da osmjeh ne silazi s lica cura koje imaju i najmanji komad njenog nakita.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime