Uništavanje kulture okupljanja građanstva Mostara, saznajemo, po ne znamo koji puta, već postaje fetiš gradožderima! Za razliku od kavane Rondo, koju su srušili bagerima Mile iz Vodovoda, koja je bila svojevrsni oltar okupljanja, skoro 100 godina, legendarnu trafiku, građanstvo je odlučno braniti! Kao što vidite na slici uz trafiku stoje i: Plenki, Čova, Marin…

Generacije Mostaraca, praktički su odrastali i razvijali se kao dobri ljudi uz trafiku! Danas, skoro da je nezamislivo, kako je građanstvo Mostara kroz povijest doživljavala okupljanja na Rondou! Glavnu ulogu, koju su Mostarci smatrali svojom svetinjom, imala je trafika! Trafika na Rondou, nije urbani mit! Bila je oltar za njihove: ljubavi, randese, dogovore, za slatka dobacivanja! Zabavno je bilo sa strane posmatrati, skriveni iza platana ćureći-tko od raje ima i s kim randes. Ništa manje nije važno, da se pomene a uz današnje uspjehe Zrinjskog, kako naše građansko društvo: Brajković, Ćona, Pirija, Nešo Zelenac, Vlaho, dr.Rebac, Ćilac, Škoro…Ostali, punih 12 godina utorkom i četvrtkom skupljali bi se kod trafike i odlazili igrati nogomet na Kruševo!

Vrlo važno je naglasiti, da tješitelji duša, koje su u nevolji s trafikom: Ivica Prskalo i Dejan Kvesić, ne vjeruju u svijet bez čuda, pa su skloni povjerovati- da će prije nestati nelegalno izgrađeni 5kat stambeno poslovnog objekta Rondo, nego što će oni zbrisati trafiku. Njihovo gradožderstvo nije nikakva zagonetka, niti je ekološko zelena svijest, pa da ima smeta trafika! Radi se o moralnom šljamu, kako se to već proširilo po Mostaru! Iznimno uznemirujuće je, što se tim likovima dozvoljava, da kroz Gradsko vijeće Mostara, koje, uzgred budi rečeno, su izabrali građani, zloupotrebljavaju svoj utjecaj! Gradožderi iznudom omalovažavaju urbani standard žitelja grada Mostara. Nije li Mario Kordić ucijenjen? Tko je legitimni-legitimno, predstavnik građanstva? Dvojac ruralnih mitologa: Prskaalo&Kordić, legitimno predstavljaju urbano prostornu dezorijentaciju! Traže, odstupanja od urbanističkog plana, i, normi-kod određivanja namjena dozvola za rad određenih djelatnosti. Važno je napomenuti da se nije postupalo tako, kad je Ilija Vrljić dobio dozvolu za rad ugostiteljskog objekta na zelenoj površini, isto u sklopu SPO-Rondo. Sad je tamo nakva pizzerija…Jebiga, lošu pizzu prave! Pitam Vas:tko su ti likovi- Prskalo&Kordić? Da li su urbanist? Jesu li stručnjaci za ekologiju? Zašto su u namjeri da uklone trafiku? Od koga žele iznuditi jednu takvu sramnu odluku? Da li to rade iz osobnih interesa? Na koji način, kojim riječima, kojim postupcima, uvjeravaju nadležne da postupe po njihovom? Koji su to “tobožnji” razlozi, koji ih tjeraju da unište jednu Hrvatsku obitelj? Jesu li im Vučići zatražili pomoć za iseljenje u Njemačku? Nije li im to već uspijevalo…Mislim, urbanog prostorna dezorijentacija-Gradožderstvo!

Suvereno građanstvo Mostara!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime