Na gradskom Višnjiku zaposlenja se dijele bez natječaja!

0

U Zadru je rijetko tko u posljednjih dvadeset godina dobio posao, a da nije imao neku vezu, bilo kuma, rođaka, ljubavnicu…

Tako se još nije stišala afera sa bojanjem vanjskih i unutarnjih zidova na Višnjiku koje je bez natječaja naručio tamošnji direktor Denis Karlović ( http://www.mega-media.hr/skandal-na-visnjiku-direktor-karlovic-bez-suglasnosti-nadredenih-dogovorio-posao-u-vrijednosti-350-tisuca-kuna/), a do naše redakcije stigla je informacija o još jednom skandalu. Naravno i ovaj put u režiji direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića. Doznajemo kako je nedavno zaposlio dvoje ljudi, a da nigdje nije raspisao natječaj! Da stvar bude još gora, jedan od novozaposlenih je ustvari sin njegovog dobrog prijatelja (podaci poznati redakciji, op.a.) s kojim Karlović u slobodno vrijeme igra nogomet.
– Direktor Karlović je iskoristio zakonsku mogućnost da na određeno vrijeme zaposli osobu bez raspisivanja natječaja i nitko mu ništa ne može. Poslije tu osobu bez ikakvih zakonskih posljedica može putem internog natječaja zaposliti za stalno, kazao nam je povjerljiv izvor s Višnjika.
Doznali smo i to kako je preko studentskog ugovora zaposlio i jednu mladu studenticu. Pogađate, opet bez natječaja. Ne znamo u kakvoj je „posebnoj vezi“ Denis Karlović s mladom studenticom, no mnogi na Višnjiku negoduju zbog takve politike zapošljavanja.
Službeno smo u nekoliko navrata pismenim putem od Denisa Karlovića zatražili informacije o novozaposlenima kao i o načinu na koji ih je zaposlio, no on se na to oglušio kao da hrvatski zakoni za njega ne vrijede. U međuvremenu doznajemo i to da je gradonačelnik Božidar Kalmeta sve nezadovoljniji Karlovićevim viđenjem vođenja Višnjika, pa ga je tako nedavno pozvao navodno u svoj ured na „ribanje“. Koliko će Kalmetino „ribanje“ utjecati na Karlovića, ostaje za vidjeti. No jedno je sigurno. Ukoliko Karlović pod hitno ne promijeni svoje ponašanje, njegova smjena je i više nego izgledna. (NASTAVLJA SE…)