Rekao sam da je Zoran Mamić postao trener samo zbog svemogućeg brata, ali Zoran me demantirao. Jako je talentiran za ovaj posao. Jer da nije, ne bi napravio ovakve sjajne rezultate s Dinamom, rekao je Miroslav Blažević.

Kao trener Osijeka, Varteksa, Hajduka i Zagreba igrao je 16 puta protiv Dinama. Točnije, protivnici su mu bili Lončarević, Gračan, Jurčević, Kuže, Soldo, Ivanković, Jurčić i Čačić, nikad Zoran Mamić. U tih 16 utakmica pobijedio je jednom, sa Zagrebom 2012., te izborio tri remija. – Dinamo je velik favorit, jako velik. Meni treba čudo kako bih pobijedio tako veliku momčad – kaže trener Zadra. Posebno motiviran bit će i Mamićev pomoćnik Igor Cvitanović, kojeg Ćiro nije vodio na Svjetsko prvenstvo u Francusku 1998. Cvitanović i Mamić spremaju poseban plan.
– Mogu li me iznenaditi? Mogu, kako ne, mladi su, pametni. No imam i ja iskustva, spremit ću i ja njima nešto – kaže Ćiro.
Dinamo dolazi u Stanove u velikim problemima. Ante Ćorić ozlijedio je ligamente i bit će izvan terena najmanje pet tjedana, Soudani će također propustiti Zadar, a Fernandes i Taravel tek su se nedavno oporavili. Ćiro neće moći računati na Mirka Hrgovića, koji ima problema s listom.
Zdravko Mamić znao je u prošlosti za pobjede protiv Zadra igrače dodatno stimulirati. – Ja sam protiv premija. U prošlosti sam obećavao premije, pa bih u takvim utakmicama uvijek ‘popušio’. E, sad više nema toga – rekao je Ćiro. Pobijedi li Zadar Dinamo, Blažević sprema iznenađenje. – Kupio sam posebno odijelo koje, kad se smoči, ostaje isto kao kad je suho. E, u tom odijelu ću voditi utakmicu. Pobijedimo li, u njemu ću skočiti u more i okupati se od sreće. Naši navijači bi se mogli okupati u kupaćim gaćicama, a ja ću u odijelu – otkrio je Ćiro.
A u slučaju remija? Zar nije to kao pobjeda?
– U slučaju remija skidam sako i skačem u košulji i hlačama. (24sata)