Simon Rustage osvojio je dobitak od 250.000 funti koji će mu sjedati na račun svake godine, i tako idućih 15 godina, no, to ga nije ni najmanje spriječilo da se tog jutra, kao i svakog drugog, ustane i ode na posao.

47-godišnji Simon, koji radi u skladištu jedne robne kuće u Warringtonu, kupio je srećku slučajno, u lokalnoj trgovini, za 10 funti, a iznos koji je dobio ukupno iznosi 3,75 milijuna funti. No, ovaj nevjerojatan zgoditak nije mu promijenio svakodnevicu. Simon je idući dan otišao na posao u skladište, kao i obično, a nema u planu ni prodati svoju kuću i zamijeniti je većom. Isto tako, Simon ne planira niti otići u mirovinu i besposleno uživati u novcima koje je osvojio. “Danas sam radio. Probudio sam se i otišao na posao te odradio 9-satnu smjenu kao i inače. Možda vam se to čini čudnim, ali moj će život nastaviti normalnim tokom, kao i dosad. To ne znači da neću trošiti taj novac. Ali danas sam radio pa nisam stigao ništa kupiti”, rekao je Simon za lokalne novine, prenosi Daily Mail. Dodao je i to da je uistinu sretan, ali da mu je zapravo najvažnije da su njegova djeca, kojih ima četvero, zbrinuta. Kaže da je osjećaj dobar, te da se raduje promjenama koje će mu zgoditak donijeti, a za koje će se potruditi da budu samo pozitivne.  “Treba mi nekoliko dana da mi sve to sjedne”, dodao je Simon. Njegova bivša žena Melanie izjavila je da nije ljubomorna na njegov dobitak, ali da mu malo ipak zavidi. “Ne očekujem da ću dobiti ikakav novac od njega, i voljela bih da sam ja osvojila taj zgoditak, ali dok god se bude brinuo o djeci, mislim da je to sjajno. No, njegov dobitak neće promijeniti moje mišljenje o njemu”, kaže Melanie. Simon je dobitak proslavio sa svojom partnericom, 38-godišnjom Jacqui. “Kada je došla kući, otvorili smo bocu šampanjca. Novac je sjeo na moj račun isti dan. Morao sam se svako malo uštipnuti da se uvjerim da je ovo stvarnost”, objašnjava Simon. Iako se ne planira seliti u veću kuću, ipak planira kupiti novi automobil, a san mu je kupiti i godišnju kartu za ulaznice najdražeg rugby tima. Odlučio je i da će svoju obitelj počastiti dvotjednim odmorom u Menorci. “Inače ne kupujem te srećke, jer su zapravo skupe. Ali nekoliko dana prije osvojio sam 120 funti i nekako sam se osjećao sretne ruke. Kad sam ostrugao srećku nisam mogao vjerovati, morao sam je dati trgovcu da mi potvrdi da sam zaista osvojio taj novac”, opisuje Simon. Simon ima i unuke, pa će dio novca uložiti u njihovu budućnost. Simonova majka, 63-godišnja Sandra, kaže da koliko ona zna Simon nema još nikakve detaljnije planove što će napraviti s novcem, te dodaje da joj je rekao da mu je od tolike sume bila mučnina.

“Došao je ovdje nakon što je osvojio dobitak. Nije pustio da ga toliki novac udari u glavu”, izjavio je Simonov kolega s posla, Baquar, i dodao da se nada da će tako i ostati te da će Simon pametno raspolagati s osvojenim novcem. Simon Rustage drugi je dobitnik lutrije na svom radnom mjestu. U siječnju ove godine članovi sindikata transportne kompanije Norbert Dentressangle osvojili su 1,7 milijuna funti, a samo šest tjedana prije Simonova dobitka otkrili su da su dobitnici, jer su, naime, zaboravili provjeriti svoj uplatni listić. (index.hr)