Zbog incidenta na posljednjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća kada su zaštitari Budnog oka napali gradske vijećnike Akcije mladih Antu Rubešu i Marka Pupića Bakrača, pokrenute su i prve kaznene prijave.

Marko Pupić Bakrač kazneno je prijavio Državnom odvjetništvu RH nepoznatu osobu u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog saznanja da je upravo netko, njemu nepoznat, iz ŽDO-a naložio policiji njegovo privođenje kao i privođenje Ante Rubeše. Pupić Bakrač također je kazneno prijavio i nepoznatu osobu koja je dala nalog zaštitarima tvrtke „Budno oko“ za fizički napad na ovu dvojicu vijećnika.
KAZNENE PRIJAVE POGLEDAJTE OVDJE: Kaznena prijava 20001    Kaznena prijava0001

– Odlučio sam se za podizanje kaznenih prijava zbog svega što se dogodilo Anti Rubeši i meni na posljednjoj sjednici vijeća i poslije nje. Iz prijava koje su priložene i zakona koji su navedeni razvidno je: da smo protuzakonito fizički napadnuti, da smo mi službene osobe, a nikako zaštitari, da nas se privodilo bez ikakve zakonske podloge po izmišljenom osnovu, da institucije štite oni koju su naručili i organizirali protuzakonit fizički napad na gradske vijećnike, da su pojedinci iz institucija sistema uvezani sa interesno-političkom grupacijom u Zadru i izvršavaju njihove naloge. Svoj iskaz ću ovih dana proširiti u PU Zadarskoj, izvijestio nas je Marko Pupić Bakrač.