Izgradnja IV. faze Novog groblja u Starigradu bila je kriminalna, a tko se sve okoristio financijskim malverzacijama i krađama, otkrit će policija i Državno odvjetništvo.

Krste Ramić, načelnik općine Starigrad

Istražujući poslove tvrtke Ploter d.o.o. i općine Starigrad, trn u oku su svakako građevinski radovi na Novom groblju koji su kasnili, tražila se odgoda kojoj je načelnik Krste Ramić nezakonito udovoljio, o čemu smo već pisali, a sada doznajemo da se i naveliko krao građevinski materijal, plaćalo se za radove koji nisu odrađeni itd.
Posebno zanimljivu ulogu u cijeloj priči „odigrao“ je Željko Čirjak, nadzorni inžinjer općine Starigrad na radovima Novog groblja koji je poslao općini Starigrad službeni dopis 1.ožujka 2016. godine želeći ih informirati kako je u prosincu 2015. godine vidio da se krade ugrađeni građevinski materijal (oplata i armatura, op.a.) s gradilišta! Iako je Željko Čirjak vidio da se danima krade i to od 18. do 24. prosinca 2015., niti je o tome obavijestio policiju niti investitora odnosno općinu Starigrad već je čekao više od tri mjeseca da ih obavijesti čemu je svjedočio?!
Čirjak u dopisu konstatira kako je Ploter d.o.o. u studenom 2015. zatražio odobrenje za produženje rokova, a tada su se po njemu intenzivno izvodili radovi da bi u istom dopisu naveo kako su se kroz studeni i prosinac te godine radovi, citiramo, „izvodili u malom opsegu, niskim inteznitetom“?! Željko Čirjak kao diplomirani inžinjer građevine očito ne zna što piše ili govori, a neobično iskustvo imali su s njim i novinari portala Megamedia. Na službeni dopis u kojem ga pitamo je li sve bilo u redu sa izvedenim radovima na IV. fazi Novog groblja u Starigradu, Čirjak zaboravlja na spomenuti dopis prema općini Starigrad i pokušava nas uvjeriti kako je sve bilo u redu. Nadalje, Čirjak nas je pokušao uvjeriti kako je Marko Marasović, danas predsjednik Općinskog vijeća općine Starigrad, a tada općinski vijećnik, imao pravo potpisivati privremene situacije na osnovu kojih je tvrtki Ploter d.o.o. iz općinskog proračuna isplaćivan novac za radove koji nisu izvedeni! Zapravo, Čirjaku nije jasno je li Marko Marasović voditelj gradilišta ili zamjenik voditelja gradilišta iako se potpisuje “ZA”.
Krađom građevinskog materijala kojeg su počinili radnici Plotera d.o.o., a koje je Čirjak vidio, ali nije prijavio policiji, pričinili su tako štetu  investitoru odnosno općini Starigrad od preko 100 tisuća kuna što je kasnije rezultiralo formalnom tužbom koja nema nikakvog smisla obzirom da je to građevinsko poduzeće zahvaljujući prevarantskom poslovanju završilo u stečaju.
U ovoj lopovskoj priči zanimljiv je i detalj prijave tražbina Trgovačkom sudu u Zadru u stečaju tvrtke Ploter d.o.o. gdje općina Starigrad predaje zadužnicu iz 2008. godine pod brojem Ovr-32399/08 i nikom nije jasno temeljem čega su je predali sudu, po kojoj osnovi traže iznos od 105.431,01 kn i zato stečajni upravitelj nije ni prihvatio tražbinu. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime