Nakon slučaja Remorker, potvrđena je i druga USKOK-ova optužnica protiv bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.

USKOK ga u ovom slučaju tereti da je ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna dogovorivši bez javne nabave snimanje filma “Prometna renesansa Hrvatske”, piše Index.

Kalmeti puna kapa

Kalmetina obrana zatražila je danas spajanje postupka sa slučajem Remorker, te da se svi slučajevi protiv Kamete vode na jednom mjestu, no USKOK se tome protivi. Sud bi uskoro trebao i o tome donijeti odluku. Podsjetimo, kako je Kalmeta govorio da je optužnica protiv njega u slučaju filma samo dodvoravanje glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana prema Mostu. “Prvu istragu protiv mene je, po mojem dubokom uvjerenju, a ostat ćemo sad na tome, Dinko Cvitan vodio po nalogu Zorana Milanovića. Ovu drugu, za koju me danas pitate, Dinko Cvitan je podigao samo kako bi se dodvorio Mostu“, rekao je Kalmeta svojedobno za Index dodajući da mu je više “svega puna kapa”.

Dio Fimi Medie

DORH je objavio kako je za produkciju filma Ministarstvu ispostavljen račun od 612.159,40 kuna, koji račun Ministarstvo nije moglo platiti jer nije raspolagalo nikakvom dokumentacijom iz koje bi proizlazila financijska obveza Ministarstva i osnovanost predmetnog računa.

“Potom je okrivljenik s odgovornom osobom društva Fimi Media dogovorio sačinjavanje potrebne dokumentacije za plaćanje ispostavljenog računa nakon čega je društvo Fimi Media sačinilo ponudu na kojoj se kao datum izrade navodi 15. veljače 2008. i Ugovor o poslovnoj suradnji na području tržišnog komuniciranja u kojem se kao datum zaključivanja navodi 12. ožujka 2008., koji je u ime Ministarstva potpisao okrivljenik. Na temelju tako izrađene dokumentacije 8. rujna 2008. izvršeno je plaćanje navedenog računa čime je okrivljenik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oštetio za 612.159,40 kuna”, stoji u optužnici DORH-a, a objavljuje Index.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime