Nastavljajući s političkom aktivnosti aktualni vijećnik Agende mladih Ivan Šimić jučer je u gradskoj vijećnici predstavio program s kojim će Lista za Makarsku izići na izbore.

Uputio je poziv građanima i političkim organizacijama da se pridruže strateškim vrijednostima izrečenim u programu Liste za Makarsku, koje usmjeravaju grad u odmak od sadašnjeg propadanja.
– Cikličke smjene SDP-a i HDZ- a s koalicijama, odaju pravu prirodu korporacijskog djelovanja ovih dviju stranaka, što je dovelo do stagnacije Makarske i gurnulo je do najjeftinije turističke destinacije na istočnoj obali. Novac je osnovni pokazatelj prosperiteta neke sredine. Ako se krevet u Makarskoj prodaje po 8€ i niže, stopa prinosa ispod je 5 posto. To znači da je iznajmljivanje takvog objekta neprofitabilno i tjera vlasnike u dugoročnu propast. To dovodi do stagnacije kompletnog turističkog gospodarstva, stagnaciju ugostiteljske ponude i obezvrijeđivanje Makarske kao turističke destinacije, kazao je Šimić.
Djelatnici u trgovini u potpunosti su, tvrdi Šimić, nezaštićena grupacija u odnosu na strane trgovačke lance koji dominiraju gradom.
– Medicinski i terapeutski sadržaji su degradirani do ukinuća ili su zadržali razinu iz 70-ih godina. Zanemareno je proizvodno gospodarstvo i stvaranje nove vrijednosti, kaže Šimić.
Prema njegovim riječima, nedostatkom poticaja ukupno gospodarstvo grada postaje monolitno i time vrlo nestabilno u odnosu na globalna kretanja . Nema poticajnih mjera za domaće poduzetnike.  Promet u Makarkoj se odvija na razini iz razine prošlog stoljeća i zato se gušimo na makarskim prometnicama, moglo se čuti na novinskoj konferenciji.
– Kultura u Makarskoj gotovo da ne postoji. U realnim okvirima nem muzeja, galerije, koncertne dvorane, kina, knjižnice. Ne postoji ni poticajni odnos grada prema makarskim umjetnicima.  Makarska mora sagraditi tri muzeja kako bi se izložile zbirke koje postoje u Makarskoj, kazao je nazočnima Šimić.
Upozorio je da grad mora imati svoju bolnicu, što je jedan od prioritetnih problema te je podsjetio kako je gradski proračun velik oko 100 milijuna kuna,a  ne veže se na nijedan starteški projekt razvoja Makarske. I tako iz godine u godinu.
– Jure Brkan i Tonći Bilić koji su sada objavili svoju kandidatutu za lokalne izbore ne vežu se za niti jedan strateški projekt razvoja grada. Jedan pd glavnih razloga stagnacije grada jest nedostatak infrastrukture, koja ne prati bujanje smještajnog resursa. A ona je u Makarskoj dotarajala i nikakva je. Gubi se kvaliteta. U tom smo smislu naš program sastavili kroz 13 točaka, kaže Šimić.
Kreće od jačanja sportskih društava, kulturna društva valja podići na razinu 80 posto  popunjavanja Makarskog kulturnog ljeta, a Šimić dodaje i to kako treba tržišno zaštititi cehovska udruženja, trgovce, umjetnike, manufakturu itd, poticati poduzetništvo, izgradnju dviju garaža sa po 200 parkirnih mjesta, ustrojiti gradsku bolnicu, izgraditi povijesno etnografski muzej, zatim sakralni i malakološki, kao i galeriju, kino dvoranu i koncerntu dvoranu te obnoviti infrastrukturu.

1 KOMENTAR

 1. Hdz- Jure Brkan i Joze Vranješ zajedno u dogovoru iđu na izbore. Joze izdao si nas. Dali smo ti glas da ne gledamo gnjilu Lelasku i lopova Kotarca. I ti sad sa njima iđeš. Sidiš na 5 stolica, takav će van i rezultat bit. Biliću čestita ti Zelenka.

 2. Dragi Ivane , poslije tisuća kvadrata pogodovanja podobnima , stavljanja u džep našeg novca te života na državnim jaslama ……
  IMAMO
  Grad :1. bez rodilišta
  2. bez hitne ( kakova je može se i to tvrditi )
  3 . bez labaratorija
  4 . bez rentgena ( odavno je zagazio u mirovinu )
  5 . bez ginekologa ( koliko ima žena premalo ) hvala na mamografu , znamo kako je došao …
  6 . bez kina
  7 . bez kulturnih sadržaja
  8 . bez plana u školstvu ( ima automehaničara oni će raditi u hotelima , citiran veliki stručnjak iz hotelskog .
  8 bez glazbene škole , jer se babi snilo ….
  9 . bez radnog prostora u džavnim i gradskim službama , pet je u kancelariji na dva kompjutera , bidni side jedno drugom u krilu …
  10 . uhljebilo se , a grad zastupa ured Antičević ( nije bitna stranka ) sve na račun grđana ..
  11 . bez parkinga , a gradnja divlja li divlja ,nedostaje betona
  Drugovi moji tko dovede grad na mjesto koje mu pripada , da mladi i stari imaju potrebnu svekoliku skrb , gosti koji dolaze i od kojih živimo kvalitetan sadržaj i potrbitu pažnju , imati će moj glas da i mnogih drugih jer ne glasa se više za stranku već za nas građanke i građane žitelje ovog grada . IVANE , što je bio cilj rada Agende i što ste to promjenili ……sudjelujući u politici ovoga grada .
  Molim obećaj da ćeš se izboriti za nešto od narečenog i imaš moj glas , i ne samo moj .
  Sve za grad , grad ni zašto , izmjenjen citat ….

 3. već sam pisao i prije da je Ivan veliki kako god okreneš čovik i da cu kao i cila moja mnogobrojna obitel podržati samo tebe ,drago mi je da napokon ovaj grad ima dobrog kandidata i spasitelja obična čovika !!

 4. Godinama uplaćivaš u “Turističku Zajednicu”,kupiš autić od ušteđevine i onda tatica uhljebljenog direktora te iste TZ iz ljubomore pokrene dvodnevnu,pomno isplaniranu hajku na tebe i još taj čin pokušava prikazati kao moralno dobro. Još ti taj direktoski uhljebčić kaže: “Ne znaš sa kime si se zakačio,je…em ti krv Isusovo”,kao ima se čime pohvalit. Čovjek se zamisli gdje ovo živi,gradsi vijećnik ti se predstavlja kao mafiozo. BAŠ ĆU ZA TAKVE GLASAT,MALO SUTRA !!!

 5. prošle izbore nisam tija izac na izbore kad sam vidio da su se kandidirala govna bilic=bebek=lalić,,,,,,ove godine kad sam cuo da ce se opet kandidirati govna i kriminalci poput bilic =brkan =bebek isl..vec sam bija odlucija ne ići glasati,,ALI RAZVESELIO SI ME IVANE ŠIMIĆU SVOJOM KANDIDATUROM PA ĆU RADOSNO I ČISTE SAVJESTI IZAĆI NA IZBORE ZAJEDNO SA SVOJOM OBITELJI PODRŽATI TEBE I TVOJE LISTE !!!ŽIV MI BIO I SAMO NAPRID !!!

 6. Hdz- Jure Brkan kišin u rukama Bebeka, prikljucuje im se Joze Vranjes (nezavisna lista HAHAHA) i Renči Gudelj.
  Sdp- Tonći Bilić, Jure Brkan (nije pogreska)
  HSLS- HLO (nije NLO) SA Gojon Pribiselicen
  NL – Šimić podržava ga agenda mladih demokrata, i živi zid
  NL – Siniša Srzić Mimika
  NL – Maja Mileta sa umirovljenicima
  NL – Marko Raos
  NL – poduzetnika
  Ima li jos kogod?????

 7. a nu navodno kandidata ,,ma i da ih bude jos toliko svi su vecinom samo iz interesa ,a ne zbog naroda i razvoja grada ,prema tome virujen samo Ivanu jer je gospodin bio i ostat će ,Amen !

 8. Ivana za gradonačelnika , imaš glasove poštenih ljudi iz ove vrčine , potrudi se da sjiji punim sjajem …
  IVAN Gradonačelnik…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime