Makarsku političku letargiju 2017.svojim povratkom u rodni grad prodrmala je Hloverka Novak Srzić. Ne samim povratkom, već idejom da će se kandidirati na lokalnim izborima za gradonačelnicu i vijeće. Mnogi su je gledali s podsmijehom, no pokazalo se na kraju da su je podcijenili

Genetski kod nije upitan, energija i želja na maximumu, sve ostalo na minimumu. Ljude za na listu nije imala, ali ih je nekako pronašla.

Novac za kavu nije imala, ali u kampanju se ide, brige nema, jer financiranje je smislila na način da je pristupila HSLS-u, i eto para. Makarska je trebala novo ime na sceni, koje odaje vjeru i poštenje. Mada su joj oponenti sa nezavisnim listama bili već u zalasku političke karijere (Ivan Šimić i Siniša Srzić).

Borbena Hloverka Novak Srzić je u vijeće ušla sa dva mandata, treći su joj iz HDZ-a oteli na prebrojavanju, što je postala i javna tajna. Visoko postavljeni ciljevi doveli su je do onog što joj je i bila skrivena namjera. Biti jezičak na vagi u Gradskom  vijeću. Ona je postala žetončić u HDZ ovom bubnju. Dobila je mjesto direktorice Turističke zajednice. Pred kraj mandata, i sam Brkan je đonom krenuo na nju, ali izgurala je svoj mandat u vijeću do samog kraja.

Pamtit ćemo je po gafovima, imala je i dobrih ideja, ali ono što joj se zamjera je nepotizam i korupcija. Sve festivale i projekte je zaobišla na mudar način, pa je sa Ivicom Vuletićem odradila niz manifestacija: Božićni grad, Beer fest, čitaonicu knjiga itd. Od aplikacije na koju je otišlo više stotina tisuća kuna, do labuđeg jezera, plaćanja influencera koji ne znaju gdje su došli… bilo je kratko (samo 4 godine) i ne ponovilo se.

Pokušala se Hloverka Novak Srzić ugraditi u još jedan mandat, tako je redom koketirala sa HDZ-om, NLM-om, NLO-om, sa Šimićem i Srzićem da idu zajedno sa NL, nudila se i Domovinskom pokretu, ali naišla je na odbijenice. Izgleda da je vrijeme da Hloverka Novak Srzić ode ropotarnicu političke povijesti.

Nova lica dolaze, mladost preuzima odgovornost, a svemu možemo biti zahvalni HDZ-u, njihovim žetončićima, nepotizmu i uhljebima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime