I u drugoj polovici travnja u Makarskoj okupanoj zubatim proljetnim suncem, uz visibabe i maslačke, kao prirodne vjesnike proljeća, čuju se i bušilice, mikseri, brusilice, kao standardni vjesnici „proljeća“ i stanogradnje

Za živo čudo, na rivi su se svi nešto uskoprcali, šetaju, troše friško pošjolane postole, ruke na leđima, vode se razgovori ugodni, a počela je i kampanja.

Ne’ko je metija štand, ne’ko baner,  ne’ko je parkira kombi priko 7 mista za skutere, ali bitno je da su sada svi na rivi, drugi pak najavljuju kandidaturu. I svi se pošteno bore, šušur je u zraku.

Ali ono što nas zanima, di su makarski „farizeji“. Di sunestali žetončići i dionici najgore gradske vlasti u posljednjih 30 godina?

HSLS– HLOVERKA NOVAK SRZIĆ
Direktorica TZ –a je imala par pokušaja, ne bi li revitalizirala svoj položaj u TZ bar još jedan mandat, od krajnje lijevih do krajnje desnih stranačkih opcija. Tako se redom nudila, neprežaljenoj stranačkoj ljubavi HDZ-u, na šta ovi nisu ni trepnuli. Zatim je slamku spasa tražila u Domovinskom Pokretu, preko Nikole Grabovca, ali i tu je zapelo na Kujunđuši Sur lie. Da bi potez očajnika bio pristupanje NLO Makarska, da ide sa njima. Što nije također naišlo na dobar odjek, zbog kontreštavanja preko fb na upućene kritike.

HSLS-IVAN PERIĆ, –  dobro je procijenio, te se neće nigdje gurati, da nema potrebe više na vagi dobivati u GV, jer svaka odluka se kosi sa njegovim načelima.

NL SINIŠA SRZIĆ – sve prisutni makarski šarmer, jedini lokalni političar koji zna kako funkcioniraju stvari, osluškuje i čeka zadnje trzaje, fizičku liniju je doveo u red, redovno igra tenis, pazi na ten i zdravlje, te ima spremno listu za ne daj Bože, da namignu iz HDZ-a da treba.

ŽIVI ZID – IVAN ŠIMIĆ – HDZ, Hrvatski Nezavisni Demokrati – Josipa Manolića, Agenda Mladih Demokrata, te Živi Zid. Šta je sljedeće?
Pokušaja nije nedostajalo, kao i pred svake izbore, nudio se NLO – kao začetnik SOS Osejave – naišao na ZID (ne ŽIVI nego realni), ali kako kaže stara poslovica, samo uporni prolaze, da bi zatim kontaktirao DP Makarska (ma da mu je za rukom prošlo jer je gurnuo KATARINU VIDAK ČUDINU na kratko), te ju je predstavljao kao kandidata za gradonačelnicu, ma da nije ni tu dugo opstao, otvoreno su koketira sa MOSTOM, nastupajući sa KVČ da oni zastupaju DP, te nude predizbornu koaliciju.
Ma da načela da MOST spaja, samo ZIDOVE ne prima, jer su predvidjeli što je naum prebjezima iz ŽIVOG ZIDA. Ali tu nije kraj, sve prisutni FARIZEJ, nailazi na politički nezrelog momka, Marevića, te će ga iskoristit za svoj ulazak u GV.


KATARINA VIDAK ČUDINA – bila je nepoznanica do zamjena vijećničkog mandata, kada je trebalo dignuti ruku za prodaju Vodovoda, te je kolač podijeljen sa šefom koji je ustupio mjesto, za uzvrat, obećano je da će biti prva dama na idućim lokalnim izborima. Tako su i nastupali u pregovorima sa određenim političkim opcijama.
Danas se gđa. nalazi kao članica DP-a, dok joj je pokćerka kandidat za gradonačelnicu Trogira u DP.
Kakvo farizejstvo članova ŽZ da iz radikalno lijevih opcija, prelaze u pak radikalno desne. Vlast je slast.

Nadamo se da narod pamti i da će znat’ da ovi lokalni izbori ne biraju manje zlo, nego ne smiju birati nikakvo zlo. Ne dozvolite da nam opet sateliti ulaze u vijeće, i dižu ruke za šporke rabote, da nam se predstavljaju kao umiljata janjad. 

2 KOMENTARI

  1. Najbitnije je, da se što manje zla iz hdz-a I sdp-a instalira, u GV jer upravo oni su najveći problem u proizvodnji zla ,korupcije ,nepotizma ,netrpeljivosti ,razvrata čak i za veliku koncentraciju teških opijata na ulici su pridonjeli svojim podmuklim nastupima kako bi uništili sve vrijednosti u gradu,..sramota velika za taj makarski svit ako opet većinom podržavaju to nezapamćeno zlo na ovim prostorima na čelu sa brkanima i puharićima tj. partijskim banditima ka šta su glavicici,bilici,vidaci,zingini,bebeci,lelasi,ivande,eljuge i ostale velike korumpirane rvatine zloglasnih partija hdsdpz,…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime