Oporbeni vijećnici iz udruge “Vir bez podjela” prije nekoliko dana su zatražili hitan sastanak sa predstavnicima općinskih vlasti, a razlog je, kažu, nezakonito poslovanje općinskog poduzeća “Čisti otok d.o.o.” koje, između ostalog, prikuplja, vozi i odlaže otpad

Jadranka Okreša i Frane Vučetić zatražili su hitan sastanak sa aktualnim načelnikom Marinom Radovićem koji je, podsjetimo, do izbora bio direktor tvrtke Čisti otok d.o.o. Osim načelnika Radovića, oporba na sastanak poziva i članove nadzornog odbora kao i predstavnike općine redom: Željan Kalac, direktor tvrtke Čisti otok, Igor Blažević, Igor Kapović, član NO Čisti otok d.o.o., Katarina Radović, pročelnica, Josip Bašić, vijećnik, Šime Buškulić, vijećnik, Vesela Vučetić, vijećnica, Igor Blažević, vijećnik, Srđan Liverić, vijećnik, Šime Vučetić, vijećnik, Goran Vicković, vijećnik, Ivana Radović, vijećnica, Rajko Radović, potpredsjednik OV-a, Veseljko Orlić, potpredsjednik OV-a i član NO Čisti otok d.o.o. i Antonio Vučetić, predsjednik OV-a.

Zazivajući čak i tematsku sjednicu Općinskog vijeća, Jadranka Okreša i Frane Vučetić upozoravaju na nezakonit rad kao i na milijunske štete koje bi mogli prouzročiti takvim poslovanjem općinskom proračunu, a temeljem potencijalnih masovnih tužbi tisuća korisnika usluga navedenog poduzeća. – Vrijeme je da sjednemo za stol i pokušamo zajednički naći rješenje ove financijsko-pravne zavrzlame. U suprotnom ćemo imati možda najveću aferu od skandaloznih kredita u švicarskim francima gdje su građani masovnim zajedničkim tužbama uspjeli dokazati da su u pravu. Za sada još nećemo iznositi detalje, no ukoliko se općinske vlasti ne odreknu svojih potrčkala koji svim silama pokušavaju ugasiti tinjajuću pobunu stanovnika Vira, a riječ je o najmanje deset tisuća korisnika usluga poduzeća “Čisti otok d.o.o.”, i shvate da moramo uspostaviti dijalog, kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru Frane Vučetić.

Temom poslovanja poduzeća “Čisti otok d.o.o.” već nekoliko mjeseci bavi se i Istraživački tim portala Megamedia te smo došli do zanimljivih informacija, najviše zahvaljujući jednom zviždaču iz zadarske Čistoće. Prema informacijama iz zadarske Čistoće, Čisti otok d.o.o. dugi niz godina točnije, od 4. prosinca 2012. nije uskladilo svoje poslovanje s temeljnim zakonskim odredbama, a time dovodi u pitanje ugovorni odnos s desetak tisuća korisnika usluga. Pokušali smo dobiti komentar i od načeLnika Marina Radovića, ujedno bivšeg direktora poduzeća “Čisti otok d.o.o.” koji nam se kao i uvijek dosada ljubazno javio, no kada je čuo koji je ovaj put povod telefonskog poziva, kratko je promrsio da ćemo se čuti i poklopio slušalicu. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime