Grad Zadar započeo je s provedbom humanitarnih aktivnosti kojima nastoji pružiti potrebnu pomoć stanovnicima ukrajinskog grada Brovarya s kojim je prijateljski povezan

U stalnoj komunikaciji s predstavnicima gradske uprave Brovaryau ovom trenutku iskazana je potreba za nabavkom lijekova, agregata, sklopivih kreveta i higijenskih potrepština, informiraju iz Grada Zadra.

Grad Zadar osigurao je prvih pola milijuna kuna. Pružanju pomoći za građane Brovarya uključile su se i gradska komunalna poduzeća.

Prva dostava humanitarne pomoći s dizelskim agregatima, sklopivim krevetima i higijenskim potrepštinama, krenut će iz Zadra još ovog tjedna.

Kako je za samu nabavku zatraženih lijekova potreban višemilijunski iznos, u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, za pomoć građanima tog prijateljskog ukrajinskog grada, otvoren je račun:

RBA: HR582484008110130884

Poziv na broj: HR00  2214

Svrha uplate: Pomoć za Brovary – Ukrajina (obavezno navesti)

Osim neposredne pomoći Gradu  Brovaryu, Grad Zadar pruža pomoć i svim prognanim osobama koje su iz Ukrajine stigle u Zadar.

Zadarski Crveni križ i Caritas Zadarske nadbiskupije redovito provode aktivnosti za osiguravanje osnovnih životnih potrepština (hrana, higijenski proizvodi, odjeća, posteljina…) izbjeglim osobama smještenim u Zadru.

Sukladno uputama Ministarstva zdravstva sve zadarske ugovorene zdravstvene ustanove, ugovorene privatne ordinacije i ljekarne osigurano je pružanje zdravstvene zaštite svim izbjeglim osobama iz Ukrajine.

Zadarske osnovne škole spremne su  provesti proces uključivanja djece iz Ukrajine u odgojno obrazovni sustav.

Još jednom treba istaknuti kako pristigle osobe iz Ukrajine trebaju registrirati svoj dolazak i boravak na području Zadarske županije prijavom Crvenom križu na tel 023/318-098 ili 091/622-9094.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime