Marko Klanac gradski vijećnik iz Obrovca nedavno je imenovan direktorom  općinskog poduzeća Vir održavanje d.o.o.

Kristijan Kapović kao samoproglašeni koordinator neuspješne političke platforme koja je trebala biti dio cjevovodne koalicije sa HDZ-om suočio se sa fenomenom tzv. „mala bara, puno krokodila“. Naime, računajući na članstvo u cjevovodnoj koaliciji, Kristijan Kapović je Klanca vidio na nekim drugim mjestima poput Županijske uprave za ceste. Zahvaljujući raspadu cjevovodne koalicije, garancije o uhljebljivanju Marka Klanca svele su se na „obećanje-ludom radovanje“.

Stoga ne čudi da će Marko Klanac, dugogodišnji nezaposleni vijećnik iz Obrovca ubuduće putovati na posao na otok Vir koji je udaljen svega 63 kilometra. Takvo kadroviranje je prihvatio načelnik Marino Radović. Svakako bi bilo praktičnije za Klanca da stanuje u Zadru, ali onda po zakonu ne bi mogao biti vijećnik u Obrovcu. Čini se da mu ni iskustvo Zvonimira Frke Petešića s lažnim prebivalištem u ovom slučaju ne može pomoći.

Kad smo već kod prebivališta, Marko Klanac ne može prijaviti ni prebivalište na Viru, a sve zbog vijećničkog mjesta u Obrovcu. Upravo ovo posljednje predstavlja svojevrsni gaf Kristijana Kapovića koji je osnivajući „more“ općinskih poduzeća imao dosad priliku uhljebljivati svoje nezaposlene poslušnike poput Klanca i stvarati glasačku  mašineriju.

Posljednjih dana je aktualna tema funkcionalnog povezivanja općina, pa bi bilo idealno da se predstavnici resornih ministarstva spuste malo i do Vira i pokrenu inicijativu funkcionalnog povezivanja virskih nepotrebnih općinskih poduzeća. Sporazum o funkcionalnom povezivanju virskih poduzeća onda mogu ovjeriti kod javnog bilježnika u Obrovcu, a radi uštede, dokument može odnijeti Marko Klanac. To je, dakako, druga tema kojom ćemo se naknadno pozabaviti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime