U strahu su, kažu, velike oči. Tako i u zadarskom HDZ-u vlada zabrinutost potencijalnim neuspjehom na skorim lokalnim izborima

Obzirom da stvarni rezultati anketa govore o lošijem rejtingu HDZ-a kao i kandidata za gradonačelnika Branka Dukića nego što je to bio slučaj prije četiri godine, iz dana u dan se mijenja izborna strategija. Najnovije neslužbene informacije govore kako HDZ-ovci nagovaraju gotovo anonimne članove zadarskog ogranka Hrvatskih suverenista da izađu na izbore, možda i ruku daju HDZ-u samo da oslabe rastući utjecaj MOST-a.

U HDZ-u, naime, procjenjuju da bi MOST mogao dobiti više mandata nego što se očekuje, a kandidat za gradonačelnika dr. Rade Škarica ulazi u HDZ-ov bazen birača i to po dvije osnove. Prvo, dolazi iz Opće bolnice gdje i Branko Dukić računa na glasove. Drugo, dr. Rade Škarica ima neokaljan ugled u politici, časno je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika prije nešto više od deset godina i, konačno, za njega će glasovati i dio birača koji su inače naklonjeni HDZ-u. Hoće li Hrvatski suverenisti uspjeti “izvući” HDZ, znat će se za nešto više od dva tjedna.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime