Nakon opetovanih pritužbi mnogih mještana Gornjih Tučepi vezano uz buku koja se vikendima čuje iz konobe “Jabuka” kada se tamo održavaju svadbe, konačno je reagirao i načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić

Prije desetak dana, mještani su nam poslali više video snimki iz koji se naslućuje da se krše pozitivne zakonske odredbe o razini dopuštenih decibela. Potom je skupinu mještana primio načelnik Ante Čobrnić i poručio kako konobi “Jabuka” neće više izdavati potrebne suglasnosti ne budu li se pridržavali reda. Proteklog vikenda je uz suglasnost Općine Tučepi održana još jedna svadba, a mještani su ponovo negodovali.

Kontaktirali smo načelnika Čobrnića početkom srpnja, ali nije nam dao informacije. Ponovno smo mu poslali dopis sljedećeg sadržaja: “Slijedom višekratnih dojava čitatelja, molim da me informirate o pritužbama mještana iz Gornji Tučepi u svezi rada konobe “Jabuka” u kojoj se održavaju i slavlja vjenčanja. Naime, mještani tvrde kako je buka iz ovog ugostiteljskog objekta nesnosna, uvjereni su da je granica dopuštenih decibela premašena. Posebno napominju da su više puta kontaktirali Policijsku postaju Makarska, no da nisu naišli na razumijevanje. Tvrde da su policijski službenici PP Makarska u nekoliko navrata izašli na teren i završili za stolom uz večeru te se buka nastavila. Nadalje, tvrde da u zadnje vrijeme policijski službenici niti ne izlaze na teren već telefonom poruče prijaviteljima kako konoba “Jabuka” ima dozvolu za rad i da im ne mogu ništa. Molim da me informirate je li bilo evidentiranih izlazaka komunalnih redara ili drugih općinskih službenika na spomenuti teren, je li što dosad poduzeto.“.

– Općina Tučepi aktivno radi na ‘eliminiranju’ ovog problema, koji se nadamo riješiti dogovorno između vlasnika konobe i mještana, poručio je kratko načelnik Općine Tučepi, Ante Čobrnić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime