Nakon optužbi na račun Stipe Žige, načelnika za temeljnu policiju PP Makarska, da je vrijeđao kolegicu, vršio mobing isl., medijima se obratio Slobodan Marednić, načelnik PU Splitsko-dalmatinske

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: „Ne prejudicirajući nalaz provjere navoda koji su anonimno pristigli protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje Makarska, kao načelnik Policijske uprave smatram potrebnim izvijestiti javnost kako nećemo tolerirati bilo kakav oblik verbalnog ili bilo kakvog drugog neprimjerenog ponašanja.

Stručne službe su odmah po saznanju pristupile ispitivanju navoda i okolnosti, uključujući i vjerodostojnost zaprimljene audio snimke, a koja je izazvala negodovanje, kako makarskih policajki i policajaca, tako i šire javnosti, odnosno naših građana. To nam je dodatan motiv zbog kojeg se ti navodi trebaju što prije potvrditi ili opovrgnuti.

Iako opterećeni svakodnevnim zadaćama, ne smijemo zaboraviti da građani od nas u obavljanju poslova, ali i u međusobnom ophođenju očekuju pridržavanje moralnih i etičkih načela, te da svatko od nas mora brinuti o zaštiti i jačanju ugleda policije u cjelini.“.

NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE

 

Slobodan Marendić

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime