Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić je u propovijedi u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske na svetkovinu Velike Gospe upozorio kako je pohlepa opasnija od covida-19 te istaknuo kako su nam potrebniji “duhovni mostovi zajedništava” nego mostovi “koji povezuju teritorije”

Naglasio je kako ljudska pohlepa, sebičnost i samodostatnost narušavaju odnose u društvu do te mjere da ugrožavaju čovjeka u njegovu dostojanstvu, osobito najslabije i najnezaštićenije, prije svega djecu i starije, početak i kraj života.

“Nažalost, te ugroze opasnije od covida-19 u nekim sredinama čak su i legalizirane, a virus te zaraze prijeti i maloj zajednici – obitelji te društvu u cjelini”, rekao je nadbiskup Barišić.

“Potrebni smo duhovnih mostova zajedništva u različitosti, daleko više od tako važnih mostova koji povezuju teritorije”, poručio je Barišić. Rekao je kako se naša domovina sve više prepoznaje u liku Elizabete, koja tek u zreloj dobi dobiva potomstvo, jedno dijete. U strukturi našega društva, dodao je, “postotak starosti je veći od mladosti, a smrt brojnija od rađanja života”. (INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime