PagArtFestival i ovoga ljetapriređuje koncerte ozbiljne glazbe u ozbiljnoj izvedbi, za ozbiljnu publiku. U ovim teškim vremenima i skromnim prilikama, u planu su 4 koncerta u periodu od 1. do 12. kolovoza

Festival će otvoriti pijanist Lovro Pogorelić, utemeljitelj i umjetnički direktor festivala. U crkvi sv. Frane izvest će Sonatu Slavenskog i odabir Transcendentalnih etida Franza Liszta, čije riječi citira kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala: „Nisam komponirao svoja djela kao što neki oblače odijelo za misu… radije oživotvoreći ih iz istinskog žara vjere mog srca, kao što sam osjećao od svog djetinjstva.“

Proslavljeni bas bariton Krešimir Stražanac i pijanist Danijel Detoni izvest će „Zimsko putovanje“ Franza Schuberta, također u renesansnoj crkvi sv. Frane, a u prelijepoj paškoj katedrali predstavit će se mladi glazbenici, trubač Tomislav Kreš i orguljašica Tea Kulaš koji će izvesti odabrane bisere barokne glazbe.

Festival će završiti u kontemplativnoj atmosferi Staroga Grada Paga, koncertom gitarista Krešimira Bedeka, koji će u programu s djelima hrvatskih skladatelja ostvariti praizvedbu skladbe Ivane Kiš naslovljenu Supertramp’s Journal, uz video sa slikama Liat Chen u animaciji Roya Shapira.

PagArtFestival uživa financijsku podršku Ministarstva kulture, Turističke zajednice Grada Paga, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije, niz privatnih donacija i gostoprimstvo Župnog ureda Grada Paga. Odvija se u produkciji i organizaciji Umjetničke organizacije „Lovro&Nina“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime