U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine sa početkom u 17 sati u Božićnom gradu, na gradskoj Rivi u Makarskoj održati će se  manifestacija „Noć biokovskog krumpira“

U organizaciji Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ i Srednje strukovne škole iz Makarske prezentirati će se proces od sadnje krumpira do jela od krumpira, kao rezultat višegodišnje akcije sadnje krumpira u biokovskim docima „Tisuću iznad tisuću“, a sve s ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom. Budući da je kroz ovih osam godina akcija prerasla prvotno zamišljenih 1000 kg, ove godine je, zbog velike zainteresiranosti vlasnika biokovskih dolaca podijeljeno čak 4600 kg sjemenskog krumpira.

Meso za pripremu ukusnog jela od divljači omogućila je  Lovačka udruga „Biokovo“ dok su krumpire osigurali vrijedni biokovski poljoprivrednici iz udruge „Mucića ledenice“.

Dođite i probajte krumpir u toću od divljači, te se uvjerite da je krumpir uzgojen u vrletima planine Biokovo, u srcu Parka prirode najbolji!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime