Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno  i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt „Možemo zajedno – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ UP.04.2.1.11.0130.

Na području Grada Benkovca i susjednih općina socijalna uključenost stanovništva je izrazito nerazvijena zbog nepostojanja dovoljno sadržaja i aktivnosti kojima se potiče na društveni razvoj.  Uz prometnu nepovezanost veliki problem je socijalna kohezija i neujednačen pristup sadržajima, a rezultat je velik broj organizacija civilnog djelovanja (OCD) kojih ima 86 na ovom području. Jednu od velikih skupina izloženih riziku od siromaštva i socijalne isključenosti čine djeca i mladi, osobe starije od 54 godine, nezaposleni, osobe sa invaliditetom te pripadnici nacionalnih manjina. Zbog nedostataka ljudskih kapaciteta koji posjeduju dodatna znanja i vještine koje bi im omogućile neometano djelovanje te prikupljanje sredstava za daljnji razvoj velik broj udruga nije aktivan. Projektom „Možemo zajedno“ ojačati će se kapaciteti udruga, razviti i poboljšati znanja o mogućnostima financiranja kroz natječaje te razviti svijest o važnosti međusektorske suradnje i umrežavanja.

Početna konferencija projekta održat će se

18. prosinca (subota) od 10:00 sati

Trg domovinske zahvalnosti, Benkovac

prilikom koje će se predstaviti projekt i održati brojne aktivnosti uz predstavljanje drugih razvojnih projekata. Na konferenciji će uz nositelje i partnere na projektu sudjelovati gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Vrijednost projekta je 435.375,00 kn i u potpunosti je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projektne aktivnosti osmišljene i kreirane po mjeri 2 ciljne skupine koje potiču aktivno uključenje zajednice utječu na smanjenje društvene i ekonomske nejednakosti i povećavaju kvalitetu života u ruralnim područjima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime