U Zadru, 10. lipnja 2019. godine u 15 sati u kongresnoj dvorani „Bura“, hotela Falkensteiner Funimation Borik **** u Zadru, održati će se 4-satna edukacija / radionica o visokoj vinskoj kulturi stola

Voditelji radionice su Manuela Plohl (WSET 2, polaznik WSET 3) i Ivan Stiblik (Sommelier klub 3).

Radionica je namijenjena ugostiteljima koji se žele educirati u visokom vinskom svijetu, ali i vinskim amaterima koji žele naučiti više.

Ulaz na radionicu je besplatan, uz potrebnu prethodnu rezervaciju na info@vinum.hr .

Radionica će se održati pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, hotela Falkensteiner Club Funimation **** i Udruge ljubitelja vina – Vinum.

Predviđene su teme o osnovnim vinskim sortama, osnovnim sommelierskim tehnikama, tipologiji vinskih čaša, tehnici skladištenja vina, razumijevanju vinskih etiketa, te osnovama uparivanja vina i hrane.

Uz edukacijski dio predviđena je obrada tehnike degustacije vina, koja će se izvesti u suradnji sa partnerima radionice, vinarijama: Misal-Peršurić, Zure, Birin i Krauthaker.

Istarska vinarija Misal, obitelji Peršurić, poznata po proizvodnji pjenušavih vina tradicionalnom metodom predstaviti će se sa svojim pjenušcem Misal Millenium, dok će se korčulanska vinarija Zure predstaviti sa autohtonim korčulanskim proizvodom od sorte grk, vinom Grk Bartul.

Vodička vinarija Birin predstavlja se zadarskom susjedstvu sa perjanicom kuće, vinom Babić, a slavna vinarija Krauthaker predstaviti će se u ponešto drugačijem izdanju, kroz desertna vina od graševine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime