Dalmatie Grupa (DG), podružnica Indotek Grupe, međunarodnog konglomerata za upravljanje imovinom sa sjedištem u Budimpešti, danas je predstavila višemilijunske projekte obnove hotela u Gradcu, na hrvatskoj obali

Ova prekretnica u ciklusu ulaganja vratit će stari sjaj hotelu Labineca te otvoriti vrata hotela Laguna s 275 soba nakon što je godinama bio zatvoren. Očekuje se da će projekti povećati mogućnosti zapošljavanja te revitalizirati lokalni turistički krajolik u Gradcu. Dalmatie Grupa je ove godine dovršila i 3,5 milijuna eura vrijedne razvojne projekte u primoštenskoj marini Kremik i kampu Adriatik.
„Dalmatie Grupa u 2024. ubacuje u višu brzinu“, kaže Nives Grzunov, direktorica za Hrvatsku u Indotek Grupi, odnosno glavna lokalna izvršna direktorica Dalmatie Grupe. „Ovim projektom obnove više objekata, cilj nam je dodati još jedno poglavlje u bogatu turističku priču Gradca te istovremeno prikazati otpornost Grupe i težnju za rastom nakon pandemije.”
Ovim višefaznim projektom obnove, čiji je početak predviđen za kraj rujna, a završetak do sezone 2025., udahnut će novi život zastarjelom hotelu Labineca. Obnovom će biti obuhvaćena cijela centralna zgrada od 9 katova, restoran, bazen i okolno područje te dobro poznate hotelske terase od sveukupno 1400 m2 s pogledom na more.
Projekt nastoji preobraziti hotel s 216 soba u smještaj s 3 zvjezdice s kvalitetom od 4 zvjezdice uvođenjem novih najsuvremenijih sadržaja, uključujući moderan wellness centar, vrhunske konferencijske dvorane te široku ponudu fine-dining mogućnosti.
Projekt obnove hotela Laguna trenutno je u pripremnoj fazi, a početak radova planiran je za iduću godinu.
Očekuje se da će vrijednost obnove ova dva hotela iznositi više od 16 milijuna eura.
Oba su projekta strateški osmišljena za osnaživanje lokalnog turističkog sektora te generiranje gospodarskog rasta u Gradcu. Dalmatie Grupa nastavlja poticati lokalne vlasti i članove zajednice kako bi što bolje uskladili projekt s lokalnim potrebama i očekivanjima.
Komentirajući najavu Dalmatie Grupe, Matko Burić, načelnik Općine Gradac rekao je: “Veselimo se suradnji s Dalmatie Grupom u oba projekta. Obnova hotela Labineca i ponovno otvaranje hotela Laguna bit će veliki iskorak za Gradac, kako u ekonomskom tako i u sentimentalnom smislu.”
Obnovljeni hoteli također će imati poboljšane mjere održivosti, kao što su energetski učinkoviti HVAC sustavi i tehnologije za očuvanje vode.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime