Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Baška Voda donesena je, između ostalih, odluka kako ugostiteljski objekti ubuduće više neće moći biti postavljeni na udaljenosti manjoj od 100 metara od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini

Odnosi se to na sve ugostiteljske objekte u kiosku, nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanjem ugostiteljskih usluga. Dakle, od iduće sezone, ugostitelji koji pripravljaju palačinke, prodaju sladoled, bombone, peku krumpire i sl. više neće moći ostvarivati egzistenciju na dosadašnjim lokacijama.

Većina u Općinskom vijeću koja pripada HDZ-u, donijela je ovakvu odluku, no nije bilo prijedloga za određivanjem alternativnih lokacija sezonskim ugostiteljima. – Ne znam što ću. Od sezone bih znao skupiti toliko da mogu preživjeti ostatak godine. Sada mene i mnoge tjeraju. Ja drugog posla nemam i nisam jedini, priča nam jedan od ugostitelja koji je prijašnjih godina bio smješten na šetnici blizu poznatog restorana.

Prvi udarac dobili su još protekle turističke sezone koncesionari na plaži koji su imali obavezi slagati ležaljke na kup, no nisu se držali propisa. Općinski komunalni redari su obišli koncesionare i mnogima odredili mandatnu kaznu od par sto kuna. Nakon toga, koncesionari su nastavili po starom nadajući se da ih neće posjetiti djelatnici Državnog inspektorata.

Kod vlasnika ugostiteljskih objekata eventualno nepoštivanje najnovije odluke Općinskog vijeća, neće proći “lišo” jer postoji ogroman interes ugostitelja u čvrstim objektima kojima su mali ugostitelji s pokretnim napravama i sl., predstavljali nelojalnu konkurenciju. Znači li to da će inspektori sljedeće ljeto više vremena boraviti u Baškoj Vodi? To ne znamo, ali znamo da Josko Roščić ovakvom odlukom gubi biračku bazu, prvo među koncesionarima na plaži, a sada i među malim sezonskim ugostiteljima…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime