Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare

Naime, sumnjiči ga se da je 2009. godine s odgovornom osobom trgovačkog društva sa zagrebačkog područja sklopio predugovor o kupoprodaji zemljišta na jednom zadarskom otoku, kojom prilikom je uz obvezu sređivanja zemljišno knjižnog stanja primio predujam od 53.000,00 kuna.

Nakon što je primio predujam, osumnjičeni nije riješio obvezu upisa vlasništva na svoje ime već je cijelo vrijeme oštećenu stranu držao u zabludi, iako je znao da je zemljište temeljem ugovora o darovanju prešlo u vlasništvo druge osobe, a koje zemljište je stvarni vlasnik na kraju i prodao.

Poradi osnovane sumnje da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveo i održavao u zabludi odgovornu osobu trgovačkog društva protiv osumnjičenog 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime