Zahvaljujući iznimnim naporima Jure Pribisalića, koordinatora za projekte i sportska događanja GSC Makarska i Zorana Paunovića, gradonačelnika Makarske u pregovorima sa Hrvatskim ragbijaškim savezom dogovoreno je da će Makarska biti domaćin Europskog prvenstva najviše divizije

Za Makarsku su posebno lobirali Jakša Lovreta i Stipe Muhtić, dugogodišnji članovi Rugby kluba „Makarska rivijera“.

Tu ideju su podržali i čelni ljudi Hrvatskog ragbijaškog saveza, tajnik Većeslav Holjevac i predsjednik Dragutin Kamenski.

U lipnju će se u Makarskoj igrati turnir Championship divizije, a u Zagrebu Trophy divizije ragbija 7.

Povijesni je to događaj za Makarsku iz dva razloga. Kao prvo, GSC postaje domaćinom jednog od najprestižnijih sportskih događaja i to prvi put kao Europski grad sporta. Kao drugo, hrvatski ragbijaši su se prvi put u povijesti plasirali u najviši rang te će se u toj olimpijskoj varijanti ragbija nadmetati s europskim silama Irskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom… i to baš u Makarskoj!

Utakmice će se igrati 7., 8. i 9. lipnja, po 12 najboljih muških i ženskih reprezentacija Europe. Drugi turnir održat će se u Hamburgu 28., 29. i 30. lipnja, a najbolje reprezentacije nakon zbroja bodova s oba turnira ponijet će titulu europskog prvaka u ragbiju 7! Turnire nižega ranga, Trophy divizije, ugostit će Zagreb od 14. do 16. lipnja te Budimpešta od 12. do 14. srpnja. A reprezentacije koje se natječu u najnižem rangu, Conference diviziji, igrat će u Beogradu od 7. do 9. lipnja i crnogorskom Baru 15. i 16. lipnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime