Sindikati su demonstrirali nejedinstvo u pitanjima, poput otkaza kod poslodavaca s manje od pet zaposlenika. Ništa neće biti usuglašeno dok ne vide cjeloviti ZOR

Pregovori o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR) nastavljaju se u utorak. Nakon sastanka socijalnih partnera u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u ponedjeljaksindikalni čelnici su demonstrirali nejedinstvo u vezi pojedinih pitanja, poput otkaza kod poslodavaca s manje od pet zaposlenika.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ponovno se usprotivio mogućnosti da mali poslodavac otkaže ugovor o radu bez obrazloženja, zbog čega na prošlotjednom sastanku nije želio potpisati zapisnik sjednice, piše HRT.

S druge strane, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel i predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević smatraju da setreba pregovarati o paketu, te na kraju vidjeti je li to prihvatljivo za sve tri strane. (24 sata)

Novosel je rekao da ništa neće biti usuglašeno dok se u konačnici ne vidi cjeloviti prijedlog novog ZOR-a koji će biti upućen u drugo saborsko čitanje.