Udruga Klape Gospi Sinjskoj objavila je Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ (natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape)

Prijave se primaju do 01. ožujka 2023., a najbolje pjesme izvest će se na Festivalu, 03. kolovoza 2023.

prijava: 01.03.2023.

Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme ”Klape Gospi Sinjskoj”

(natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape)

1. Na natječaj se ravnopravno mogu prijaviti skladbe koje se zasnivaju na objavljenim marijanskim poetskim predlošcima pisanim hrvatskim književnim jezikom (ili u dalmatinskom narječju), a poželjnije je na neobjavljenim stihovima na istu temu.

2. Glazbeni slog treba se zasnivati na obilježjima dalmatinske klapske pjesme ili pučkih crkvenih napjeva.

3. Nove skladbe  moraju biti sastavljene u četveroglasnom ili troglasnom vokalnom slogu. Skladateljima se daje mogućnost oblikovanja zahtjevnijih solističkih dionica, ali uz obvezu a cappella pratnju klape.

4. Skladbe je potrebno sastaviti u obliku partiture, a trebaju sadržavati precizne oznake tempa, dinamike, agogike i sl.

5. Uz primjerak partiture potrebno je na odvojenom listu priložiti stihove. Ukoliko se koriste ranije objavljeni stihovi, potrebno je navesti podatke o autoru, te naslovu zbirke iz koje stihovi potječu.

6. Trajanje skladbi je vremenski ograničeno do 4 minute trajanja.

7. Odbor zadržava pravo korištenja zaprimljenih stihova i skladbi u svrhu njihova promicanja, ali i samoga Festivala. U tom smislu najavljuje mogućnost tiskanja notografije, objavljivanja nosača zvuka, bez bilo kakvih daljnjih novčanih izdataka i naknada od strane autora glazbe i stihova.

8. Rok dostave skladbi je 01. ožujka, 2023. godine

Nove marijanske skladbe treba uputiti na adresu:

Udruga  Klape Gospi Sinjskoj

za Festival “Klape Gospi Sinjskoj”

Fratarski prolaz 4

21230 Sinj

Na omotnici naznačiti:

Natječaj za ”Festival Klape Gospi Sinjskoj”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime