Zoran Paunović je bezveznjak! Eto, izgovorili smo, napisali i objavili. Nekulturan, nenaviknut na kritike javnosti i medija, tašt, okomio se na novinarku Slobodne Dalmacije, Dijanu Turić

Dijana Turić se drznula pisati o činjenici da je Grad Makarska pod istragom USKOK-a. Prenijela je izjavu Zorana Paunovića koji je potvrdio da USKOK vrši istragu. Prenijela je i izjave Jure Brkana, također bezveznjaka, ali iz redova HDZ-a. Upravo je na Facebook stranici makarskog HDZ-a osvanula vijest da je USKOK pokrenuo istragu u Gradu Makarska.

Dijana Turić bila je, ništa drugo, nego glasnik koja je javnosti pružila informaciju o USKOK-ovoj istrazi. Nekoć davno su primitivni moćnici Rimskog i drugih carstava iskaljivali svoj bijes, frustracije na onima koji su im donosili loše vijesti. Bila je to velika nepravda koja je i prije tisuću i više godina nailazila na osudu javnosti. “Ne nuntium necare” odnosno s latinskog na hrvatski, “Nemoj ubiti glasnika”, glasio je povik kada bi se nekakav bezveznjak u nekakvoj rimskoj provinciji okomio na glasnika želeći ga smaknuti zbog loših vijesti.

Tisuću, dvije godina kasnije volimo misliti da smo evoluirali, da smo više civilizirani nego naši preci koji su toljagama ganjali žene, a onda se pojavi notorni Zoran Paunović. Poput kakvog vuka u janjećoj koži, glumi uglađenog gradonačelnika spremnog biti na usluzi svojim sugrađanima. Sve do, rekli bi neki, prve krivine. Izvrijeđao Dijanu Turić kao da mu je ona kriva što USKOK sumnja da se nešto u Gradu Makarska ne radi po zakonu. U verbalnom divljanju pridružila mu se i Sandra Vranješ, jednako pametna kao i Paunović. Da ne bude dileme, Dijana Turić kao novinarka nije pogriješila kada je napisala vijest o istrazi USKOK-a u Gradu Makarska. Ona je članak napisala profesionalno, činjenično točno.

Međutim, zakazao je Zoran Paunović, SDP-ov gradonačelnik kojem ovo nije prvi ispad. Čovjek je nervozan, ne trpi da je netko drugi pored njega u pravu. Ne voli da se o njemu piše kritički. Ne voli da se mediji, javnost, policija i USKOK interesiraju kome je sve dao novac iz gradskog proračuna.

Dobro je primijetila aktivistica Vanja Batošić da Zoran Paunović odnedavno ima PR stručnjaka kojeg navodno iz gradskog proračuna, dakle novcima građana, plaća 3.000,00 € mjesečno. Riječ je o Jerku Trogrliću, bivšem PR-ovcu zadarskog gradonačelnika Branka Dukića. Trogrlić se u Zadru nije osobito proslavio, a nastavi li Paunović urlati na neistomišljenike, neće ni u Makarskoj steći dobru reputaciju.

Na kraju, Dijana drži se! Nemoj da te bezveznjaci, politički diletanti poput Zorana Paunovića ometaju u tvom poslu. Kolegice, redakcija portala Megamedia je uz tebe!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime