Sinoć je koncertom makarskog Big Banda završio s radom Božićni grad. Zakupci kućica u Božićnom gradu nikad nisu bili nezadovoljniji, ne toliko zbog bure usprkos kojoj su mogli raditi svih dana adventa već zbog propusta makarskih gradskih vlasti koje su „uprskale“ najprofitabilniju večer – onu na sam doček Nove godine.

Već smo pisali o ishitrenoj odluci makarskih gradski vlasti da otkažu plaćeni koncert Jasmina Stavrosa zbog čega tu noć na Kačiću nije bilo žive duše (http://www.mega-media.hr/sramotna-cestitka-makarskih-gradskih-vlasti-bez-razloga-otkazali-koncert-jasmina-stavrosa/). Čitavo poslijepodne tog dana bure gotovo da i nije bilo, a predvečer više nije bilo nikakvog vjetra. Zbog čega je koncert i sve što je trebalo pratiti doček Nove godine otkazan, ostaje tajnom. Bura sigurno nije bila razlog. Prema kuloarskim i, naravno, neprovjerenim pričama, od organiziranog dočeka odustalo se zbog navodnog manjka redara koji bi osiguravali događaj. Naravno, ni to nema veze s pameću jer je, kako doznajemo, gradonačelnik Bilić odobrio sistematizaciju radnih mjesta u Gradu Makarska prema kojoj su gradu potrebna samo četiri komunalna redara!
Koliko su zakupci kućica na Kačiću nezadovoljni govori i pismo jednog od njih (podaci poznati redakciji) koji nam se obratio negodujući zbog nebrige gradskih vlasti:
„Imam kućicu u Božičnom gradu i sinoćnji događaj je tako sramotan i jadan, i ne mogu se načuditi što su nam gospoda iz grada priredili. Mnogobrojni gosti koji su došli na doček u Makarsku su ostali zaprepašteni i zgroženi. Evo par komentara koje sam ja dobio u kućici:
– Ovo vam liči na mrtvi dan pa uzmite i zapalite lampione, gdje je ta bura?
– Mi smo došli tu sinoć i puhalo je, ali ovo večeras gdje vam puše je u glavi!
– Može li se doći do odgovorne osobe da ga pitam lice u lice da li mu je potrebna pomoć u vodstvu grada? Pa već četiri godine za redom dolazim na naovogišnje praznike u Makarsku i veći jad nisam vidio!
Poštovana redakcijo, ljudi su bili zgroženi jer u ponoć na Staru godinu na Kačiću sve skupa nije bilo dvadeset ljudi. Bila je to jeza za gledati, a kamoli za doživjeti“, napisao nam je jedan od zakupaca.