Nesposobne, ucijenjene i korumpirane općinske vlasti u Starigradu godinama čine štetu žiteljima kroz namještanje natječaja, ilegalne gradnje, nezakonite ugovore…

U svom posljednjem načelničkom mandatu, HDZ-ovac Krste Ramić kao i njegova desna ruka, Marko Čavić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela srljaju sve dublje u nepoštivanje zakona.

Ilustracije radi, na zahtjev jednog od mještana Starigrada koji je htio uz more postaviti nekoliko ležaljki, Općina izdaje pozitivno rješenje. U tom rješenju dozvoljavaju postavljanje ležaljki na čestici 5124 k.o. Starigrad, no ne navode mirkolokaciju. Navedena čestica proteže se stotinama metara na obali ovog turističkog mjesta i nije jasno gdje bi podnositelj zahtjeva trebao postaviti svoje ležaljke?!

Da u općini Starigrad vrlo dobro znaju da se to ne smije raditi, dokazuju brojna prethodna rješenja u kojima je navedena mikrolokacija sa točnim koordinatama prema kojima podnositelj zahtjeva može doslovno s preciznošću par centimetara postaviti ležaljke, suncobrane, skutere itd.

Zanimljivo je kako se svojedobno Marko Čavić mikrolokacijski izuzeo iz odbora koji je odlučivao o uhljebljivanju njegove žene u državnu ustanovu, no u ovom slučaju je bio poprilično mikrolokacijski neodređen. Poput svog mentora, nesposobnog načelnika Krste Ramića protiv kojeg kreće istraga zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, tako i Čavić riskira kraj svoje višegodišnje službeničke karijere.

Dodajmo ovome i detalj kako već sljedeći tjedan kreće nekoliko novih kaznenih prijava protiv Krste Ramića i Marka Čavića, motivirane upravo kršenjima pozitivnih propisa i zakona kakve smo opisali primjerom sa dodjelom lokacije za postavljanje ležaljki.(NASTAVLJA SE…)