Predsjednički kandidat Dario Juričan uputio je u ponedjeljak “prigovor” Državnom izbornom povjerenstvu sa zahtjevom za izvršenjem izbornih rezultata jer smatra da na to ima pravo kao četvrta politička sila u Hrvatskoj, a kao svoj politički plijen traži – Zagrebački holding

Juričan je izvijestio da je prema službenim rezultatima predsjedničkih izbora u Zagrebu “glavnom gradu svih kriminalaca” ostvario podršku 33.145 građana ili njih 8,67 posto.

Posebno je istaknuo da je na izbornoj lokaciji Gračanska cesta “gdje gradonačelnik Milan Bandić ima stan kojeg, prema rješenju Vrhovnog suda, koristi i kojim raspolaže” osvojio 9,06 posto, a na izbornoj lokaciji Bužanova – još bolji rezultat 11,56 posto. 

Taj ga rezultat, kaže, čini četvrtom političkom silom u Zagrebu, odnosno četvrtom i u cijeloj Hrvatskoj “otkako je Duce podvio rep i odjezdio za dobrom pinkom u Bruxelles, što su ustvrdili i mediji”.

“Činjenica je da se izbori u Hrvatskoj provode kako bi se na kraju izbornog procesa mogao preciznom translacijom postotaka podijeliti politički plijen, a moj politički plijen koji zahtijevam je Zagrebački holding. O tome sam obavijestio čelnike dviju vodećih stranaka HDZ i SDP,  Plenkovića i Bernardića, ali oni su me odlučili ignorirati, ne znajući koja je u mene kriminalna volja da dobijem svoj zasluženi plijen”, rekao je.

Taj plijen, dodao je, očekujem ja, koji sam uložio iznimnu količinu vremena, energije, kreativnosti i tuđeg novca u ove izbore. Taj plijen očekuju i moji birači, koji naravno streme uhljebničkim pozicijama. I konačno, to očekuju i moje ljubavnice, čiji broj je nakon izbora i gostovanja na televizijama dodatno porastao. A sve to, dragi moj DIP-ovci, itekako košta”, napisao je Juričan DIP-u.

Stoga ih je zamolio da mu, “kao tek priučenom kriminalcu i šegrtu na putu da postane profesionalni kriminalac”, ukazom ili drugim pravnim sredstvom “narede” da mu se izruči Zagrebački holding.

“Ako smo pak ja i mojih 87.882 birača dovedeni u zabludu i zapravo nemam politički kapital na osnovu ovih izbora o kojem mi se tepa, onda Vas molim da mi se jasno kaže da sam obmanut i da su cijeli ovi izbori farsa, a DIP tijelo s bijednim ovlastima. Pretpostavljam da Vas je Duce iz tog razloga javno nazvao bijednicima”, rekao je Juričan.

Svjestan sam, dodao je, da u Hrvatskoj postoji više razina stvarnosti – to je kao ono, cijenjeni DIP-ovci, kad odete na Gruntovnicu i oni vam izdaju rješenje o vlasništvu, a vi onda otkrijete da postoji i nešto što se zove izvanknjižno vlasništvo.

“O kojoj god razini stvarnosti razgovarali, morate mi riješiti jedno jedino pitanje koje me zanima: koje će tijelo verificirati moj zasluženi politički plijen, ako ne Vi? U nadi da ćete mi skoro predati toliko željeni Zagrebački holding, srdačno Vas pozdravljam”, napisao je DIP-u Dario Juričan. (RTL)