Završena je obiteljska drama kada su danas rano poslijepodne dežurni policijski službenici PP Makarska spriječili majku i očuha u naumu da otmu dječaka (14)

Podsjećamo, nakon ručka u jednom poznatom hotelu na makarskoj rivi, majka je u dosluhu sa očuhom pokušala oteti vlastitog sina koji je protiv njih podnio kaznenu prijavu zbog fizičkog nasilja. Dječak se oteo majci, krenuo je prema ocu koji ga je uputio da trči prema policijskoj postaji. Tamo su ga automobilom pokušali presresti majka i očuh, no dežurni policijski službenici su munjevitom reakcijom uspjeli spriječiti otmicu. Tada je došlo do incidenta kada su i majka i očuh privedeni.

Nešto iza 17 sati dovršena je policijska i medicinska obrada nad dječakom u kojoj je utvrđeno da je dječak čak i danas zadobio lakše tjelesne ozlijede u vidu ogrebotina kada ga je majka silom pokušala odvesti. U nazočnosti načelnika PP Makarske, višeg inspektora, socijalnog radnika te policijskih službenika, dječak je dao izjavu o tome što se danas događalo.

Njegova majka i očuh su zadržani u policijskoj postaji i izaći će pred istražnog suca. Protiv njih su podnesene prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, kaznena prijava zbog pokušaja lišavanja slobode, kaznena prijava zbog obiteljskog nasilja kao i kaznena prijava zbog napada na službene osobe odnosno policijske službenike PP Makarska.

Zbog mogućnosti ponavljanja djela kao i mogućnosti bijega iz zemlje, majci i očuhu prijeti istražni zatvor. O cijelom slučaju bit će obaviješten Centar za socijalnu skrb u jednom gradu u kontinentalnoj Hrvatskoj gdje je majka dječaka dobila državni stan kao i tamošnji Općinski sud.

Trenutačno se nesretni dječak, a po preporuci socijalnog radnika nalazi kod svog oca u Makarskoj koji se zahvaljuje Policijskoj postaji Makarska i svim policijskim službenicima na iznimnom trudu, Centru za socijalnu skrb Makarska, ali i redakciji portala Megamedia na korektnom izvještavanju. Centar za socijalnu skrb je naložio psihijatrijsko vještačenje dječaka kako bi se utvrdile sve posljedice te da mu se pruži psihološka pomoć.

Odvjetnik oca ovog dječaka, Mateo Barbir iznio je za portal Megamedia kratku kronologiju mučne bitke za skrbništvo koja traje deset godina.

– Nakon brakorazvodne parnice, sud je donio presudu da majka ima skrbništvo nad djetetom, a da otac ima pravo viđati dijete svaki drugi vikend kao i pola svih školskih praznika i blagdana. Susreti su se trebali odvijati u Makarskoj gdje su u to vrijeme živjeli i otac i majka. Međutim, majka bez ikakve prethodne obavijesti seli u jedan grad u kontinentalnoj Hrvatskoj i druženja s djetetom nisu više bila moguća. U jednom trenutku majka sa djetetom seli u Njemačku bez da o tome obavijesti oca. Otac djeteta godinama nije znao gdje mu je sin, bezuspješno smo pokušavali doći do adrese prebivališta. Zbog određenih saznanja o ponašanju majke, ali i očuha, upozoravali smo nadležne službe no sve donedavno bilo je bezuspješno. Tražili smo da se ocu omogući redovito viđanje djeteta temeljem sudske presude te smo pokrenuli ovršni postupak. Također smo nedavno podnijeli i kaznenu prijavu zbog sumnji u fizičko zlostavljanje dječaka što je rezultiralo podizanjem optužnice kod nadležnog državnog odvjetništva. Zahvaljujući optužnici, dječak je prije nekoliko dana stigao u Makarsku kod oca, no danas se dogodio vrlo ružan incident. Ja ću u ime svog klijenta ustrajati na tome da dijete pripadne ocu, kazao nam je, između ostalog, odvjetnik Mateo Barbir.

4 KOMENTARI

  1. Sporost Državnog aparata, prijateljske veze socijalnih radnika, školske veze sa Sudcima dovede do pakla jednog nevinog djetnistva

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime