Jučer se u popodnevnim satima kod otoka Ugljana dogodila pomorska nezgoda gdje je u sudaru dvije brodice jedna osoba lakše ozlijeđena

Službenici Lučke kapetanije Zadar dojavu o pomorskoj nesreći zaprimili su u 17.31h, odmah nakon događaja i to izravno od jednog od sudionika nesreće, odnosno, voditelja i vlasnika brodice u koju je udarila druga brodica.

Nakon sudara brodice su samostalno uplovile u obližnju uvalu Lučica, na otoku Ugljanu, gdje su pričekali dolazak službenika LK Zadar, koji su na poziciju prevezli i djelatnike Hitne medicinske pomoći Zadar, kako bi pregledali jednu lakše ozlijeđenu osobu te ostale sudionike ove nesreće.

O događaju su iz LK Zadar obavijestili MRCC Rijeku i Postaju pomorske i aerodromske policije Zadar.

Nakon što su sudionici sudara dvije brodice pregledani, a jednoj osobi je ukazana i liječnička pomoć zbog lakših ozljeda, proveden je inspekcijski nadzor u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji je dovršen u 19.30h.

Očevidom je utvrđeno da su se u brodici hrvatske zastave nalazili supružnici I.K ( rođen 1953. godine) i supruga N.K. (rođena 1958. godine), oboje državljani Republike Hrvatske, koji u trenutku nesreće nisu plovili nego ribarili sa brodice, dok je sa njihove desne strane, iz smjera sjeverozapada, doplovila druga brodica njemačke zastave brzinom od oko 20 čvorova, sa dvije osobe, odnosno voditeljem, ujedno vlasnikom brodice, S.L. (rođen 1968. godine) i K.K. (rođena 1969. godine).

Prema službenom iskazu voditelja njemačke brodice, isti je ustvrdio kako nije primijetio brodicu sa dvoje hrvatskih državljana, jer mu je vidno polje bilo smanjeno zbog tendera na pramcu, zbog čega nije poduzeo nikakav manevar izbjegavanja sudara. U ovom sudaru brodica jedino je ozlijeđen I.K., koji je srećom zadobio samo lakše tjelesne ozljede, u predjelu ruke i trupa. Oba voditelja brodica na poziciji nesreće su alko-testirani sukladno COVID-19 mjerama te im nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, u trenutku nesreće.

Daljnja postupanja  prema sudionicima ove pomorske nesreće nastavit će se provoditi iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime