Zadarska Strukovna škola Vice Vlatkovića nadaleko je poznata po svom kvalitetnom obrazovnom programu. Kako bi uvjeti za stjecanje kompetencija bili što kvalitetniji, škola se godinama oslanja na EU projekte koji su joj donijeli brojne beneficije

Jedan od vrjednijih projekata svakako je „Bolji uvjeti za učenje kroz rad“.

Osnovi cilj ovog projekta bio je unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole kao regionalnog centra kompetencija na polju strojarstva. Jedan od bitnijih dijelova projekta svakako je bila izgradnja nove zgrade u kojoj se nalaze najsuvremenije radionice i učionice s tehnikom kakvu se može vidjeti tek u rijetkim europskim strukovnim obrazovnim institucijama.

  • Krajnji rezultat projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz rad“ je ne samo ova zgrada, već i sva vrlo vrijedna oprema koja je već u školi. Zgrada je ipak bila primarna i uspjeli smo. Prije nekoliko dana obavljen je tehnički pregled i sad čekamo uporabnu dozvolu. Ispunjeno je sve što smo projektom i planirali, preostaje još završna konferencija koja je zakazana za 7. prosinca – rekao je Tihomir Tomčić, ravnatelj SŠ Vice Vlatkovića.

U prizemlju nove zgrade smještene su automehatroničarske radionice uz pripadajuće učionice za nastavu dok su na katu smješteni kabineti za mehatroniku sa svom popratnom opremom. Oprema je većim dijelom montirana i u nastavnom procesu koriste se sve najsuvremenije tehnike.

Ukupna vrijednost projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz rad“ iznosi 3.971,656,98 eura sa 100% intenzitetom EU potpore. Nositelj projekta je Strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra, a partneri na projektu su: Zadarska županija, Tehnička škola Zadar, Tehnička škola Rijeka,  Industrijsko –  obrtnička škola Pula te Srednja škola Biograd na Moru.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 24. rujna 2018. do 31. prosinca 2023. godine.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pruža tehničku pomoć u provedbi projekta što je omogućeno kroz  projekt „ZADRA NOVA za vas“ kroz koji se financira rad djelatnika agencije. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime