Danas je, informiraju iz Grada Zadra potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije na razdoblje od četiri godine

Novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije će radnicima garantirati materijalna prava iduće četiri godine. Direktor Liburnije Edvin Šimunov potpisao je ugovor sa predstavnicima sindikata koji djeluju unutar Liburnije;  Sindikat prometa i veza i Sindikat vozača i prometnih radnika. Ovim kolektivnim ugovorom i prethodnim pregovorima o povećanju plaća u posljednjih godinu i dva mjeseca plaće u Liburniji povećane su za 20%, a dogovorena su i neka druga materijalna prava, kao isplata božićnice, regresa, otpremnina i jubilarnih nagrada. 

Svi predstavnici sindikata istaknuli su izuzetno korektne odnose i pregovore s predstavnicima Liburnije, te najavili kontinuirani rad na poboljšanju uvjeta za radnike, ističe se u “hvalite me usta moja” priopćenju.

Međutim, ostaje nejasno znače li veće plaće da će se u buduće manje krasti u Liburniji? Edvin Šimunov koji je direktor ovog poduzeća još od prošlog stoljeća se dosadašnje krađe trudio sakriti od javnosti. Umjesto otkaza dijelio je opomene, samo je gospođa koja je ukrala više od 200 tisuća kuna dobila otkaz, a novac je, kaže Šimunov, vraćen.

E kkad je vraćen, znači da o pljački policija ne mora znati ništa. Zato ih valjda Šimunov nije ni obavijestio o lopovluku. Kad je portal Megamedia objavio članak o lopovluku o Liburniji, onda se Šimunov nakon obilaska nekoliko zadarskih redakcija moleći urednike i novinare da o tome ne pišu, konačno obratio Državnom odvjetništvu. Mudra odluka, nema što!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime