Ni desetak dana od postavljanja novog sistema naplate otpada, Makarska je u kolapsu, smeće ispada sa svih strana. Ne želimo ni zamisliti što bi se dogodilo da je srce turističke sezone

Trebaju li vođenje strateških tvrtki u gradu voditi profesionalci, sa iskustvom i strukom, ili pak stranački uhljebi? Da bi dobili odgovor ne treba biti puno mudar.

Realnost je sasvim drugačija.

Ono što nas zanima, a pretpostavljamo i većinu građana, TKO ĆE PREUZETI ODGOVORNOST za ovo što se dogodilo?
Novci su se uložili, kante su funkcionirale dovoljno dugo dok su se potrebni fotografirali za društvene mreže.

Par dana poslije, ne otvaraju se kontejneri, sistem ne funkcionira. Mnogi kvartovi zatrpani smećem, pr. Dugiš, POS-ove zgrade itd.

Hoće li Antonija Glavina preuzeti odgovornost za svoj nerad, za loše rukovođenje i pogubljenost u odlukama, ili će pak odraditi mandat kao svojevremeno nesposobni Ivan Kotarac u gradskom stambenom poduzeću ostaje da vidimo.

Nadamo se da će sjašiti Murta, ali da se neće vratiti Kurta. Puno bolja opcija bi bilo da se odgovornost da profesionalcu, koji je unutar tvrtke. I najveće krize je prebrodio.

Je li ego iznad razine inteligencije vidjet ćemo uskoro.

1 KOMENTAR

  1. Žalosno je vidjeti ovakav nered u našem gradu. Zamisao je možda dobra, no za sve treba prvo stvoriti odredjene preduvjete, pa tek onda tražiti njegovu sprovedbu. Lijepa je digitalizacija i sl. ali to funkcionira u zemljama koje su svojim gradjanima obezbjedili dobre plaće , mirovine…. Svijest tih ljudi je gradjena desetljećima, da društveno dobro se ne smije i ne može uništavati. Postoje i kazne, naravno. Primjer toga je Švicarska i sam sam se uvjerio. Znam da smo mi daleko od Švicaraca , no prilagodimo to našem nivou i uvjetima života. Ovo je sramno, za sve nas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime