Novinar i vlasnik portala Zadarnews, Hrvoje Bajlo, prijavio je danas policiji gradskog vijećnika Akcije mladih i predsjednika NO KK Zadar, Antu Rubešu zbog fizičkog napada!

Hrvoje Bajlo o svemu je putem svoje službene Facebook stranice obavijestio javnost o ovom incidentu, a napisao je i opširnu izjavu koju je poslao nekim medijima. Njegovu izjavu objavljujemo u nastavku u cijelosti.

– Negdje između 14 i 20 i 14 i 25 došao sam u službene prostorije Košarkaškog kluba Zadar nakon što sam se 15. lipnja 2022. godine u 21 sat i 58 minuta čuo s v.d. direktora Košarkaškog kluba Zadar, Davidom Gunjevićem. U tom telefonskom razgovoru David i ja smo se dogovorili da ću ja u ponedjeljak između 14 i 15 sati doći u službene prostorije kluba.
Nakon što sam prošao prva vrata, došao sam gore do hodnika na kojem sam sreo Zdenka Perića kojega sam pitao u kojoj je kancelariji David Gunjević, na što mi je on pokazao. Pokucao sam, otvorio vrata i vidio da je David okrenut leđima. Mislim da je bio usred nekakvog konferencijskog poziva. Kako sam shvatio da radi, taman sam se okrenuo da ću otići. Međutim, tada je s kauča koji se nalazi s desne strane ustao Ante Rubeša i počeo mi govoriti da napustim službene klupske prostorije jer su one privatne. Štogod to značilo.


“Vidi ovog srmada. Ajde ća odavde. Izlazi odavde, jesi ti lud?”, govori mi Rubeša, što se čuje na snimci. Tada me počinje desnom i lijevom rukom odguravati na način da me fizički s obje ruke udara u prsa. Ja mu govorim “nemoj me gurati, nemoj me gurati”. Rekao sam mu i “kome ti govoriš da izlazi”, na što mi je on rekao “jesi li ti normalan čovječe, kojeg čovjeka”. U jednom od tih guranja udario sam vratom u stalak za jakete koji se nalazi s lijeve strane u uredu. Tada sam Rubeši rekao da ću ga prijaviti policiji nakon čega je on inzistirao da izađem iz prostorija kluba štogod to značilo. Naime, prostorije kluba u kojima su novinari 50 godina uzimali izjave uvijek su bile otvorene i dostupne. Tako je bilo i danas, vrata kluba bila su otvorena i dolaskom do prostorija uprave nisam naišao na niti jedna zatvorena vrata. Naglašavam, došao sam na sastanak dogovoren s Davidom Gunjevićem. Ukratko, tada me Rubeša dok sam pričao s policijom, ispred kancelarije, počeo snimati mobitelom i vrijeđati me kazavši kako mi neće pomoći “jadnici iz policije”. Kasnije, dok sam čekao policiju rekao mi je da je i on zvao policiju i da će me oni potjerati iz “njegovih prostorija”. Dakle, rekao je da su klupske prostorije njegove prostorije. To je više puta ponovio.
Dolaskom policije dao sam iskaz nakon čega se Rubeša spustio i ispred policajca me pitao “zašto sve ovo radim”. Rekao sam da sam ga prijavio jer me fizički napao na što mi je on odgovorio kako “ovo nikome ne treba”, u prisustvu policajca. I onda je opet i ispred policajca govorio da su Jazine privatne i da izvolim izaći vani, na opće čuđenje i samog policijskog službenika. Tada sam mu objasnio da su Jazine u vlasništvu Grada Zadra, a ne u njegovom privatnom vlasništvu što on cijelo vrijeme napominje. Isticao je i da je on gazda kluba i slične gluposti. Uglavnom, on je i ispred policajca tražio od mene da napustim klupske prostorije što sam ja odbio jer Rubeša nema nikakve ovlasti nad dvoranom Jazine, što je logično, a što mi je i policajac s kojim sam pričao potvrdio. Dakle, samo zdrav razum.
Po odlasku iz Jazina sastao sam se s Davidom Gunjevićem koji mi je rekao da će postupiti po zakonu i da će mi, ako taj papir imam, dati na uvid sve fakture iz mandata Borisa Skroće, dakle, od 2013. do 2017. godine. Još ću dodati kako sam se s Gunjevićem sastao više puta samo ove godine i na tim sastancima mi je sam rekao da će mi, ako to bude u mogućnosti, dostaviti dokumente na koje imam pravo prema Zakonu o pravu na pristup informacijama. Mi smo se dogovorili da će on tu dokumentaciju meni i dostaviti, međutim, unatoč dogovoru, danas nismo ništa postigli iz razloga što je Rubeša fizički nasrnuo na mene i pokušao me zastrašiti. Mene u konačnici Rubeša nije istjerao iz prostorija, već sam iz istih sam otišao. Sramota je i ruglo da klubom upravlja lik koji je na listi SDP-a i koalicije ušao u Gradsko vijeće, pretrčao HDZ-u prilikom izglasavanja proračuna, izlevatio KK Zadar i sad pokušava sprovoditi silu i nasilje.
Po dolasku kući o svemu izvijestio Hrvatsko novinarsko društvo, predsjednika HND-a i sve nadležne institucije s obzirom da sam napadnut na mom poslu i zbog mog rada. Usput, ovo nije prvi put da me Rubeša fizički napada. Još u siječnju ove godine Rubeša me fizički napao, zbog čega sam ga i prijavio policiji. Što je u tom predmetu napravljeno, još uvijek ne znam”, očitovao se Hrvoje Bajlo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime