Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela  Nametljivo ponašanje i Neovlašteno slikovno snimanje

Neslužbeno doznajemo da je riječ o novinarima Hrvoju Bajlu i Domagoju Margetiću koji su proteklih dana objavili više video snimki i članaka o Božidaru Kalmeti.

Sumnjiči ih se da su se od kraja srpnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu (Božidar Kalmeta, op.a.) kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt.   

Osumnjičenici Bajlo i Margetić su takvim ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji.

Također ih se sumnjiči da su 30. srpnja oko 18 sati na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objektu neovlašteno slikovno snimali prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom su snimljene fotografije javno objavili u medijskom prostoru i na taj način učinili dostupnu drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg državljanina i maloljetne državljanke Velike Britanije koji se nalaze na objavljenim fotografijama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih su oduzeta dva mobitela, kamera te mediji za pohranu kako bi se obavila pretraga istih. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nametljivo ponašanje te kazneno djelo Neovlašteno slikovno snimanje, protiv obojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime