Obzirom na činjenicu da uskoro bivši predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić nije na zahtjev većine vijećnika u zakonskom roku sazvao sjednicu čime jasno pokazuje bojazan od gubitka političke funkcije i privilegija koje mu ne pripadaju, još jednom je reagiralo Ministarstvo pravosuđa i uprave

Podsjećamo, resorni ministar Ivan Malenica upozorio je na to da se zakon mora poštovati i da se mora poštivati volja većine te u zakonskom roku sazvati sjednica Općinskog vijeća. Kako bivši direktor Čistog otoka i sadašnji načelnik Marino Radović kao i prije spomenutu Antonio Vučetić ne žele postupiti po zakonu, reagirao je nakon ministra Malenice i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave, Sanjin Rukavina. U dopisu kojeg objavljujemo, posebno ističe činjenicu da ukoliko se sjednica Općinskog vijeća ne održi unutar zakonskih 90 dana, ne znači da se automatizmom raspušta Općinsko vijeće niti se raspisuju novi izbori.

Kao i ministar Malenica, tako i državni tajnik Rukavina upozorava da se volja većine mora poštivati, a u ovom slučaju to je sedam vijećnika od ukupno 13 koliko ih je u virskom Općinskom vijeću.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime