Kada je u ožujku 2016.godine Dražen Glavina, tadašnji zapovjednik DVD-a Makarska na Županijskom sudu u Splitu zbog lopovluka osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, mnogi su pomislili da mu više neće pasti napamet potkradati vatrogasce

Podsjećamo, Dražen Glavina (63) je pravomoćno osuđen jer je od početka siječnja 2011. do kraja rujna 2013. godine, po prethodnom dogovoru s Damirom Marinovićem, u 76 navrata izdao nalog blagajnici DVD-a da napravi isplatnice i tako mu omogući isplatu novca iz blagajne. Isplatnice su bile na ime naknade troška kupljenoga goriva, čime je Glavina, prema optužnici, neistinito prikazao da je gorivo na benzinskoj crpki kupio za potrebe društva. Trošak je pravdao gotovinskim računima koje je Marinović unaprijed prikupio u slučajevima kada kupci goriva koji su plaćali gotovinom ne bi preuzeli izdane im račune na blagajni benzinske crpke, stoji u optužnici. Na računima se nije nalazilo ime kupca ni oznaka vozila, navodi optužnica. Glavina je ovakve račune koje mu je predao Marinović prikazivao kao svoj trošak u korist DVD-a na ime naknade troška goriva i preuzimao novac iz blagajne društva, tereti ga optužni akt. Prema optužnici, novac je zadržao za sebe i time oštetio društvo za 265.862 kune!

Za vrijeme roka kušnje, Dražen Glavina nije mirovao već je nastavio sa sramotnom praksom uzimanja tuđih novaca o čemu svjedoče brojni makarski vatrogasci koji su jučer redakciji portala Megamedia dostavili i dokument u kojem iznose detalje neviđene prevare.

Prema svjedočenjima makarskih vatrogasaca, Dražen Glavina je u razdoblju od 2016. do 2019. prikazivao isplate kolegama vatrogascima u iznosima od 3.000,00 do 37.000,00 kuna, no oni taj novac nikada nisu dobili! Tvrde da je Dražen Glavina novac zadržavao za sebe, a sve su slučajno primijetili jer su redom ostajali bez povrata preplaćenog poreza iako su smatrali da imaju pravo na njega.

Preko sustava e-građanin, jedan je od vatrogasaca uočio nedosljednosti u poreznoj kartici te je to rekao još nekim vatrogascima. Uskoro su svi krenuli provjeravati porezne kartice na kojima su uočili ogromne isplate novaca koje nikada nisu vidjeli. Među njima je bio i aktualni zapovjednik javne vatrogasne postrojbe grada Makarske Josip Baričević kojem je “uplaćeno” 30 tisuća kuna, a taj novac nikada nije vidio. Baričević nije rekorder po novčanom iznosu. Najviše je oštećen njegov kolega Saša Marković koji je ostao uskraćen za čak 37 tisuća kuna. Tu su i mnogi drugi vatrogasci koji su pristali da se njihova imena objave, no ima i onih koji nisu htjeli izaći u javnost pa je u ovom trenutku nejasno koliko je ukupno novaca Dražen Glavina “zamračio”.

18 vatrogasaca sa dokumenta kojeg objavljujemo i čiju smo autentičnost potvrdili, oštećeni su za nevjerojatnih 335 tisuća kuna! U razgovoru sa nekima od njih, doznajemo da su upozoravali Dražena Glavinu na njegovo suspektno ponašanje. Isto tako tvrde da je upravo zbog tih novaca Dražen Glavina bio prisiljen prošle godine otići u mirovinu.

Sa ovim skandaloznim ponašanjem Dražena Glavine, upoznata je Hrvatska vatrogasna zajednica, a uskoro kreće i kaznena prijava nadležnoj policijskoj postoji te se očekuje privođenje umirovljenog zapovjednika.

24 KOMENTARI

 1. “..koji su pristali objaviti svoje podatke.” Niti je mene itko kontaktirao, niti sam ikome pristao dati privolu za objavljivanje moga imena, niti sam vidio ovaj dokument prije objave. Tako da, cjenjena Mega-medio.hr, možete očekivati tužbu radi objavljivanja imena bez dozvole, Vi i nepoznati pošiljatelj dokumenta. Hvala!

  • Mene također nitko nije kontaktirao, niti sam ikome pristao dati privolu za objavljivanje moga imena, niti sam vidio ovaj dokument prije objave. Mega medija sramite se !!
   Saša Marković

  • Niti mene nije nitko kontaktirao, niti sam ikome pristao dati privolu za objavljivanje moga imena, niti sam vidio ovaj dokument prije objave. Mega media sramite se!!!

 2. “… čiju smo autentičnost potvrdili, oštećeni su za nevjerojatnih 335 tisuća kuna! U razgovoru sa nekima od njih …”
  Ne znam s kim ste vi razgovarali , gdje ste potvrdili autentičnost podataka i tko vam je dao dozvolu da objavite imena jer ni mene ni moje kolege nitko nije kontaktirao, a imena su na listi.

 3. “… čiju smo autentičnost potvrdili, oštećeni su za nevjerojatnih 335 tisuća kuna! U razgovoru sa nekima od njih …”
  Ne znam gdje ste provjeravali autentičnost podataka, s kim ste razgovarali i tko vam je dao dozvolu za objavljivanje imena ali mene i moje kolege nitko nije kontaktirao. Očekujte tužbu radi narušavanja GDPR. Hvala

 4. Mene također nitko nije kontaktirao, niti sam ikome pristao dati privolu za objavljivanje moga imena, niti sam vidio ovaj dokument prije objave. Mega medija sramite se!!

 5. Dico dico materini janjci… ništa još niste naučili a puno ste godina u ništa stukli….
  Polupismeni, poluškolovani neostvareni gazite po onome koji vas je zaposlija, obuka i školova.
  Daleko od toga da je cviće i nije neko od koga se ima puno za naučit u smislu ljudskosti i karaktera al brate vi ste ga pritirali.
  Imali gore ljudske osobine od gazit onoga koji je na podu, a dok je bio na nogama niste imali petlje. Virujte da ste sami sebi jamu iskopal…
  Koliko vas je puta pokrio, koliko vas je zaposlio, svi ste imali i privatne poslove i pusta vas na faturete.Branio vas i prave i krive, a kad ste krv osjetili sve ste zaboravili… to je ružno…
  Vatru gasi brata spasi (izašlo iz mode)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime