Obrovačka sramota sa prikupljanjem, odvozom i zbrinjavanjem otpada se nastavlja

Već smo pisali o skandaloznoj odluci gradskih vlasti Obrovca na čelu sa kontroverznim gradonačelnikom Antom Županom. Posao prikupljanja otpada dodijelili su za simboličnih 50 tisuća kuna godišnje privatnoj tvrdtki Loši d.o.o. Tako su osakatili poslovanje vlastite gradske tvrtke Infra Grad d.o.o. koja je sve donedavno bazirala svoje poslovanje na otpadu.

Mažući oči građanima kako će s privatnom tvrtkom računi za odvoz otpada biti manji, pokazalo se da su veći i to za oko 30%. Onda su se iz Grada Obrovca posipali pepelom govoreći građanima da će računi za naredni mjesec biti umanjeni.

Najnovije u pomalo smrdljivoj sapunici oko posla s otpadom je način prikupljanja. Kao što se može vidjeti iz naslovne fotografije, dvojica radnika sa nekakvim bezveznim kamionom golim rukama dižu kante s otpadom i prazne ih?!

Komentari na društvenim mrežama su sve, samo ne pozitivni. Građani se snebivaju, rugaju se. Nije ni čudo kada Obrovac vodi doista kontroverzni Ante Župan. Kakav gradonačelnik, takva i gradska politika. Ako zbog korone granice u svibnju sljedeće godine budu zatvorene, Ante Župan sigurno neće dobiti izbore. Sendvičari iz Srbije neće moći glasovati, pa će konačno političku sudbinu Obrovca odlučiti oni koji stanuju u tom gradu. pritom ne mislimo na Antu Župana. On stanuje negdje drugdje…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime