Obrovac, pitoreskni gradić naslonjen na prekrasnu Zrmanju čudo je neviđeno! Ponekad se tako čini da gradom vlada Antuntun, a ne čudnovata koalicija HDZ-a i SDSS-a predvođena kontroverznim Antom Županom

Podsjećamo, Grad Obrovac je potkraj travnja ove godine objavio javni poziv za nadmetanje za koncesiju prikupljanja komunalnog otpada na području Obrovca. Ne bi to bilo ništa čudno da Grad Obrovac nije osnivač gradske tvrtke Infra Grad d.o.o. koja od 1998.godine obavlja upravo taj posao! Nije jasno zašto je Grad Obrovac pored vlastite tvrtke uopće tražio drugu tvrtku koja će to raditi jer su time ugrožena brojna radna mjesta u Infra Grad d.o.o. čiji djelatnici sada skrbe isključivo o održavanju zelenih površina i groblju. E sad, ni to ne bi bilo sporno da otprilike 80 posto prihoda koje su prethodnih godina imali nisu izravna posljedica poslova na odvozu, prikupljanju i zbrinjavanju otpada.

Ante Župan

Sve se radilo pod nekakvom parolom kako će s novim koncesionarom građani imati manje mjesečne račune za odvoz otpada, no to se, tvrde nam građani Obrovca, nije dogodilo.

Koncesiju je na sljedećih pet godina uz naknadu od 50 tisuća kuna godišnje (?!) dobila tvrtka Loši d.o.o. iz Pakoštana, a mi otkrivamo neobičnu vezu sa gradom Obrovcem. Martina Anić koja obračunava usluge odvoza otpada za tvrtku Loši zapravo je kćer Nevenke Anić koja je, pazi sad, viša referentica za računovodstvo u Gradu Obrovcu! I još nešto. Nevenka Anić je bila član Komisije za dodjelu koncesije za odvoz otpada!!! Slučajno ili ne, procijenite sami.

Osvrnimo se malo i na jalova obećanja čudnovatih gradskih vlasti po pitanju visine računa za odvoz, prikupljanje i zbrinjavanje otpada Naime, iz računa koje su građani Obrovca dobili za mjesec rujan, računi nisu niži nego što se govorilo. Tako za zajednički spremnik koji se prazni dva puta tjedno ispred stambene zgrade, račun iznosi 74,58 kuna. Zanimljivo, Grad Obrovac do danas nije odobrio cjenik za usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada, no tvrtka Loši d.o.o. uredno ispostavlja račune građanima pa se postavlja i logično pitanje. Jesu li takvi računi legitimni i jesu li ih građani kao takve dužni platiti? Još jedna nelogičnost na računu. Sjedište tvrtke Loši d.o.o. je u Pakoštanima, no mjesto izdavanja računa je Obrovac?!

Konačno, da stvari budu potpuno jasne, gradsko poduzeće Infra Grad d.o.o. koje je, ponavljamo, 80 posto svog prometa ostvarivalo upravo na prikupljanju, odvozu i zbrinjavanju otpada, imalo je javno objavljeni cjenik odobren od strane obrovačkih gradskih vlasti. Onih čudnovatih. U tom cjeniku piše kako mjesečna usluga za koju Loši d.o.o. naplaćuje 74,58 kuna, košta 50,00 kuna s uključenim PDV-om, a za one koji su u kućama i stanovima samo tijekom ljetnih mjeseci, cijena iznosi 68,88 kuna s uključenim PDV-om uz napomenu da je riječ o tri pražnjenja tjedno!

U desetom selu živi Antuntun. U njega je malko neobičan um. On posao svaki na svoj način radi…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime