Hrvati smatraju kako su odmah ispod neba, ali, opet tako daleko od Boga. Sve su bliže saznanju kako nikada neće uspjeti shvatiti ovaj svijet. Imaju saznanja-prepoznaju da postoji korupcija i kriminal! Nekako mi se čini, da s njima ovladala je dilema: hoće li stati uz Boga ili se jamiti vraga? U međuvremenu povijest im izmiče kontroli, odmjeravajući snagu kroz velike količine laži i laži! Odustanimo od Daytona, nađimo snage međnami, riješimo nerješivo novim ratom…Kad može Putin a stoji nas…

Piše: Hrvatin Tomašević

U politici najvažnije je KAKO NEŠTO IZGLEDA! Stoga: Zoki+Plenki+lider, zorno su uprizorili kako su imali snažnu potrebu, da njihovo zalaganje-borba za novi izborni zakon, izgleda kao NEŠTO JAKO VAŽNO! Naime, kako se TO nije ni dogodilo, onda ko’ jebe i nove i stare žrtve isprazne politike! No, budite sigurni, samo nek’ još jednom slažu ha ha ha netko će najebati…ZNA SE i tko, ups! Čvrsto držim, da je za Zokija+Plenkija postojanje političkog svijeta izvan Hrvatske dobro znana činjenica! Za lidera takvo nešto je skandalozno! Dakle, lider u ovom slučaju, zavaran od Hrvatske političke Heroine u Europskom parlamentu, ne može prihvatiti, u najširem smislu, značenje postojanja politike demokratske Europe. Ups, pobacili svoje čedo-novi izborni zakon…

Ako bi Vi sad tražili od mene da opravdam lidera, ja ću u svoj svojoj skromnosti pokušati. Pitate se kako? Nekako mi se čini da nezadovoljstvo koje osjeća lider, proizlazi iz njegove slabosti da posve jasno i nedvosmisleno, iznese dokaze o postojanju ugroženosti Hrvatskog naroda u cjelini, a koji živi na teritoriju državne zajednice, skrpljenje od dva entiteta i jednog distrikta, obožavane nam BiH! Posve je razumljivo kako samog se lidera ne može prihvatiti kao dokaz ugroženosti! Odmah se nameće pitanje zašto lider nije ni pokušao da dokaže koliko je ugrožen? Au contraire, sve je radio obrnuto, samim tim ono sve što bi obuhvatilo dokaz o ugroženosti, nije uspio ni dokazati. Iskreno govoreći, problem je nastao kad je međunarodna zajednica na čelu s E.U. i SAD-a zatražila potpuni uvid u dokaz o ugroženosti? Što je to, najvidljivije da bi bilo ali i prihvaćeno kao dokaz s kojim bi se nedvosmisleno moglo zaključiti, kako je Hrvatski narod u potpunosti obespravljen u BiH? Zar je postojanje lika Željka Komšića, jedina svrha politike lidera i njegove svite?

Drugim riječima rečeno: Escobar&company, imaju dokaze o onome što se zove duboka korupcija i rašireni kriminal na svim razinama vlasti i ulice. Vladaju informacijama i o njihovoj snažnoj povezanosti! Ne čini li Vam se kako su lideri od toga digli ruke: eno jedne ruke, evo i druge, opa i treća je tu! Podsjetite me, nisu li sve tri bile ispod stola, u vremenu održavanja razgovora-oko i za novi izborni zakon u Neumu. Spram toga, nije li upravo Escobar ponudio nepobitne dokaze o postojanju umiješanosti nacionalnih mališana u stanje političko-gospodarske krize u BiH. Čvrsto držim, da hrvatski narod, pa onda i druga dva, ali i građani-ostali, nemaju više nikakve sumnje, da su lideri i svita im, ruke zabili u pekmezu sve do lakata!

Koji još dokaz da ponudim da bih ublažio liderovo nezadovoljstvo? Možda, nešto što nije prikazao kao dokaz ne/ugroženosti? Ako bi lider uspio ponuditi neki dodatni dokaz, za koji spoljašni demokratsko-politički svijet smatra nepobitnim? Nepobitno je kako su sve tri ruke u Neumu bile ispod stola, a sad može da dokaže da mu fali jedna ruka za novi izborni zakon, onda je to nepopravljiva greška! Lider i dalje ne uspijeva ponuditi  nepobitan dokaz o ugroženosti? Zanima me, dijelite li Vi liderovo stajalište o nepostojanju političkog svijeta, izvan lideromanije, jer takvo djelovanje ugrožava samu opstojnost hrvatskog naroda u BiH? Naime, lider je uvjeren da ako može da dokaže svoje postojanje, onda može i da ga opravda pred narodom…. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime