Pred zadarskim Gradskim vijećem naći će se prijedlog Edvina Šimunova, direktora prijevozničke tvrtke Liburnija d.o.o. da se to društvo u većinskom vlasništvu Grada Zadra opet zaduži, ovaj put za 10 milijuna kuna

Edvin Šimunov u tome ne vidi ništa sporno, a čini se da ni čelnici dvaju sindikata u Liburniji nemaju ništa protiv. Kako doznajemo, sindikalci su bili na sastanku u zadarskoj Gradskoj upravi gdje su temeljito informirani zašto bi Liburnija d.o.o. trebala podignuti još jedan kredit.

Jedan od motiva dizanja još jednog u nizu kredita je i produljenje postojećeg kolektivnog ugovora sa određenim dodacima. Ostatak kredita utrošit će se na plaće, doprinose, dugove dobavljačima itd.

Temeljno pitanje opstojnosti dosadašnje poslovne politike uprave društva, zahtjeva sindikata za boljim kolektivnim ugovorom koji se temelji na visini dotacije Grada, novog zaduženja leži možda u povećanju opsega poslovanja i razvijanju novih djelatnosti kojih nema nigdje na vidiku. Kao da su kroz auspuh autobusa isparili.

Sljedeći tjedan se očekuje jasan stav sindikata o cjelokupnom poslovanju društva i novom zaduženju. U međuvremenu se građani pitaju može li Liburnija poslovati na tržišnim principima? Na ovo pitanje trebala bi odgovoriti i nova “većina” u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime