Jednoj od najstarijih stanovnika Općine Sv. Filip i Jakov, baki Stoji Miljanić iz mjesta Sikovo, Općina Sv. Filip i Jakov uz program “Zaželi“ financirala je novu kuhinju

U uređenju prostora kuhinje sudjelovale su polaznice programa “Zaželi“, koordinatorica programa Milka Milat te Viktor Mrkić.

Općina Sv. Filip i Jakov (Donje Raštane, Gornje  Raštane, Sikovo, Turanj, Sv. Petar na Moru, Sv. Filip i Jakov) u kojoj živi  4.606 stanovnika, prva je od 34 jedinice lokalne samouprave u Zadarskoj županiji, šest gradova i 28 općina, kojoj je odobren i financiran projekt  “Zaželi“.

Projekt “Zaželi“u koji je uključena baka Stoja, krajnjim korisnicima, odnosno osobama koje trebaju pomoć u kućanstvu, uključujući i društvene aktivnosti, omogućuje jednostavnije, zdravije i sretnije življenje što ujedno utječe na prevenciju prerane institucionalizacije.

Projekt je omogućio obrazovanje i zapošljavanje četiri žene: Jadranke  Rogić, Nade Colić, Slavice Mandić, Zvjezdane Matešić. One su početkom projekta svakodnevno pružale pomoć za 16 krajnjih korisnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime