Kao što smo jučer i najavili, danas objavljujemo detalje kaznene prijave protiv HDZ-ovog načelnika općine Starigrad Krste Ramića i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Marka Čavića, a zbog čudnovate suradnje sa propalim građevinskim poduzećem Ploter d.o.o.

Krste Ramić, dugogodišnji načelnik općine Starigrad u svom posljednjem mandatu suočava se sa mogućim podizanjem optužnice i suđenjem koje će mu trajno onemogućiti bavljenje politikom. Zahvaljujući njegovom odnosu prema žiteljima općine Starigrad, ugrožena je turistička sezona, mjesto ostaje bez sadržaja koje je imalo, ne poštuju se elemntarni zakoni, a jedino od nereda općinskih vlasti imaju koristi lokalni ugostitelji koji krajem svakog tjedna ugošćavaju vikend pijance.

Prema dostupnim informacijama iz kaznene prijave čije smo dijelove dobili na uvid, Krste Ramić i Marko Čavić morat će istražiteljima objasniti zbog čega i na koji način je općina Starigrad sklopila ugovor s poduzećem Ploter d.o.o. o izgradnji novog mjesnog groblja vrijednog milijune kuna. Sporan je ugovor iz prosinca 2013.na iznos od 2,7 milijuna kuna + PDV zbog manjkave prateće dokumentacije, ponajprije bankovnog jamstva. Unatoč nepostojanju bankovnog jamstva, Krste Ramić i Marko Čavić su svejedno u ime općine produljuju suradnju sa Ploterom čime je, tvrdi se u kaznenoj prijavi, počinjeno kazneno djelo.

Da stvar bude gora, iz nekog razloga općina Starigrad, odnosno Krste Ramić i Marko Čavić od Plotera nisu zatražili ni Zadužnicu po odobrenom produljenju rokova izvođenja radova što također predstavlja kršenje zakona. Ploter je, istini za volju, dostavio zadužnicu za prethodno razdoblje 2008.) koja je bila neispravna i koju je Fina vratila! Podnositelj kaznene prijave upozorava Općinsko državno odvjetništvo u Zadru kako zadužnica koja bi osiguravala ugovor iz 2013. nikada nije ni postojala!

“Prvotno bankovno jamstvo je vrijedilo do 02.01.2016.(pod uvjetom da je zaista i postojalo). Iz obavijesti nadzornog inženjera nedvojbeno je da je s danom 17.12.2015. bilo očito da Ploter d.o.o. NEĆE izvršiti radove.”, navodi se u kaznenoj prijavi koju podnositelj argumentira brojnom originalnom dokumentacijom.

Iz svega proizlazi osnovana sumnja da su Krste Ramić i Marko Čavić svojim postupanjem nanijeli veliku financijsku štetu općinskom proračunu. U odvojenom postupku će se od Krste Ramića i Marka Čavića tražiti da osobnom imovinom nadoknade nastalu štetu. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime