Jučer je u makarskoj Gradskoj vijećnici potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Osnovne škole oca Petra Perice

Ugovor vrijedan malo više od sto tisuća eura, potpisali su gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i predstavnik izrađivača Zajednice ponuditelja  ECOPLAN i ARCHITECTURE&ROAD DESIGN, Marko Puljić.

Planirana rekonstrukcija obuhvatit će adaptaciju postojećih učionica i ostalih prostorija te nadogradnju, što znači najmanje osam novih učionica razredne nastave, novi informatički kabinet, urede za stručne službe i povećanje kapaciteta kuhinje.

Predmet danas potpisanog ugovora je projektno-tehnička dokumentacija, odnosno idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i izvedbeni projekt.“ – pojasnio je savjetnik u Odjelu za opće poslove i imovinu grada Hrvoje Pejić, a ravnateljica OŠ oca Petra Perice, Renata Gudelj, izrazila je zadovoljstvo odličnim vijestima u godini u kojoj škola, koja broji petstotinjak učenika, slavi 25. rođendan:

Drago mi je što se pri izradi projektnog zadataka uzelo u obzir sve potrebe škole pa se mislilo i na urede za stručnu službu i kuhinju, koja danas nije dovoljna za pripremanje toplih obroka. Sretna sam, kao i svi učenici i učitelji, a vjerujem da će biti i roditelji jer dokazano najbolje rezultate učenici postižu ako rade ujutro!“

Na kapitalnom projektu za grad, dvije godine su intenzivno radile sve gradske službe, kazao je gradonačelnik Zoran Paunović, naglasivši kako se paralelno radilo i na intenzivnim pregovorima za otkup zemljišta za sportsku dvoranu te pripremama za pokretanje procedure za rekonstrukciju i nadogradnju škole.

Želim zahvaliti Bojanu Mileti, koji je uspješno okončao dugogodišnji imovinskopravni spor, Josipu Rosi, koji je radio na projektnom zadatku, Andriji Gudelju, koji je nastavio voditi projekt, Hrvoju Pejiću, koji je proveo javnu nabavu i svim službama koje su pokazale zajedništvo. Ovo je projekt od izuzetne važnosti za Zelenku, Grad Makarsku i najbolje ulaganje u budućnost naše djece.“ – zaključio je Paunović, dodavši kako vjeruje da će sve realizirati na vrijeme i da će Makarska biti među gradovima koji će u 2027. godinu krenuti s nastavom u jednoj smjeni.

Podsjetimo, otkup zemljišta za izgradnju školske dvorane i modernizacija škole bili su među najčešćim obećanjima, tijekom lokalnih političkih kampanja proteklih desetljeća pa je odlična vijest za Makarsku da se, nakon dvadeset godina, konačno postigao dogovor o otkupu zemljišta i krenulo s realizacijom dugo očekivanog projekta. (makarska.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime