Osječko-baranjski župan i donedavni predsjednik Glavaševa HDSSB-a Vladimir Šišljagić uhvaćen je u večernjim satima pretprošle subote u vožnji automobila s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi.

Osječka policija zaustavila ga je i, kada je podvrgnut alkotestu, pokazalo se da je vozio pod utjecajem alkohola. Policija je protiv Šišljagića podnijela prekršajnu prijavu. – Da, točno je da se to dogodilo – rekao je Šišljagić Jutarnjem listu zamoljen da komentira događaj. – Bio sam pretprošle subote na priredbi ‘Večer vina i umjetnosti’ u osječkoj Tvrđi, manifestaciji koju organizira Osječko-baranjska županija. Kušao sam vina slavonskih i baranjskih vinara i kad sam, u jednom trenutku, pošao prepakirati automobil, za mnom je krenula policija s upaljenim rotirkama. Odmah sam stao i pristao na alkotest koji su zatražili. Imao sam 0,71 promil alkohola u krvi. Vozačku mi nisu oduzeli, nego su podnijeli prekršajnu prijavu.

Koliko promila?

Upitan kako će reagirati na najavljene zahtjeve oporbe da zbog tog incidenta, ali i zbog optužnice USKOK-a za navodno pranje novca Osječko-baranjske županije, što mu se stavlja na teret, podnese ostavku na mjesto župana, rekao je: – Uz optužbe da sam kriminalac i playboy sada će vjerojatno uslijediti i da sam pijanac. Ali to ne bih komentirao – rekao je Šišljagić za Jutarnji list. S obzirom na to da postoji neslužbena informacija da je Šišljagiću prilikom utvrđivanja alkotesta izmjerena znatno veća koncentracija alkohola (spominje se čak 1,7 promila), Jutarnji se obratio Policijskoj upravi osječko-baranjskoj s molbom za provjeru tog podatka. Odgovoreno je, međutim, da “Ministarstvo unutarnjih poslova vodi zbirke podataka te da u cilju njihove zaštite i zaštite osobnih podataka” nisu u mogućnosti odgovoriti na upit.

Posljedica stanja

– Šišljagić je teško podnio smjenu s čela HDSSB-a i u posljednje je vrijeme vidno utučen – rekao nam je jedan od njegovih suradnika. – Razočaran je načinom na koji je uklonjen iz političkog života. Ono što mu se dogodilo u subotu moglo bi biti posljedica njegova stanja nakon odlaska s čela HDSSB-a. (Jutarnji list)