Pametna i časna političarka Golda Meir je rekla: „Ako želite da izgradite zemlju u koju će se vratiti njeni sinovi i kćeri, ako želite da izgradite zemlju iz koje će oni otići samo tijekom praznika, ako želite da gradite zemlju koja neće imati osjećaj straha od toga što im budućnost nosi, prvo što trebate napraviti je: Da korupciju izjednačite sa izdajom, a korumpirane službenike sa izdajnicima, do sedme generacije…“

Jedan od IZDAJNIKA (on i njegova skupina) koji je 10. svibnja 2023. glasao za Proračun „kriminalne organizacije“ napravio je to kako bi između ostalog stao na kraj građevinskoj mafiji i spriječio daljnju betonizaciju Grada Zadra. Društveno odgovorno ispravno kada bi to bila istina i kada bi to bilo moguće. Ništa on i baš ništa neće napraviti i promijeniti! Jedino će se promijeniti i poboljšati njegova materijalna situacija. Kako govore u vrhu „kriminalne organizacije“, oni cijene njegov igrokaz (to on radi dobro) i dati će mu ono što su mu obećali. Uostalom ne daju oni svoje nego naše! Makar će netko biti „nagrađen“ s Proračunom! 

Betonizacije neće biti VIŠE, jer više od ovog što je bilo do sada ni ne može, ali sigurno neće biti ni MANJE.

Na području nekadašnjeg “Pogona B”, poduzeća “Bagat” niklo je jedanaest  zgrada (niknuti će još koja), a investitor je “Sigma matica” u vlasništvu visoko pozicioniranog člana „kriminalne organizacije“ Domagoja Ivana Miloševića. Kako bi pomogla svom članu „kriminalna organizacija“ je napravila rekonstrukciju Ulice Nikole Tesle uz koju su zgrade izgrađene. Novcem poreznih obveznika izdašno je pomogla svom članu, istina izdašno je i on „pomogao“ pomagačima. Što mislite koja tvrtka, tko je izradio projekt  za ove zgrade?!

Zgrade kod crkve na Boriku priča su ili SKANDAL za sebe. Urbanizacija Vitrenjaka nastavlja se punom parom, nakon zgrada sagrađenih neposredno uz crkvu i ispod nje, kao i kompleksa koji se gradi na potezu od Yachtinga do Jedriličarskog kluba Uskok, investitor Porta Grupa počeo je s prodajom stanova u stambenom kompleksu „Borik Zadar kompleks”. Riječ je o pet zgrada koje se grade na preostaloj slobodnoj parceli iza crkve. Dio zgrada je napravljen tako da vlasnici parkiraju vozila na trotoaru ispred zgrade, nema prostora ni za postaviti kante za smeće. Ali gle čuda sve zgrade imaju uredno izdane građevinske dozvole UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra. Ništa se ovdje nema provjeravati ni kažnjavati jer sve je ZAKONITO. Ovdje je i zaposlenik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra napravio svoju zgradu i dobro zaradio. Dok umirovljenici skupljaju pet ambalažu i kupuju piletinu na akciji on redovito kupuje bifteke, treba mu energija da smišlja nove „projekte“. Tko je sve u gradskoj upravi „omastio brk“, zna to dobro gradonačelnik, zna to dobro pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, a bolje od svih njih zna to zamjenik pročelnika! Novcem poreznih obveznika „kriminalna organizacija“ će izdašno (kao i do sada) pomoći podobnim investitorima. Zdjela će biti puna pa će biti i za izdašne „provizije“ pomagačima.

Visoko pozicionirani dužnosnik i član „kriminalne organizacije“ prošle godine tamo je kupio nekretninu (veliku parcelu sa nedovršenom kućom), čak je i digao kredit kako bi u imovinskoj kartici sve bilo savršeno. O tom dužnosniku ćemo drugom prilikom, trebati će više nastavaka da iznesemo samo ono najbitnije o njegovom liku i djelu.  

Što mislite koja tvrtka, tko je izradio projekt za STANOGRADNJU na prostoru nekadašnje Maraske?! Iza zgrade hotela Hyatt Maraska gradi se više od 200 stanova. Hotel Hyatt Maraska samo je paravan i pokriće za ono što se gradi iza zgrade. Više od 200 stanova biti će izgrađeno i prodano na elitnoj lokaciji. Već sada je svima jasno da se radi o STANOGRADNJI a ne komercijalnom turističkom projektu i da je hotel samo sredstvo kako bi se došlo do cilja. Vidjeti ćemo i tko je radi podrške „nagrađen“ stanom u ovom kompleksu. Zdjela će biti puna pa će biti i za izdašne „provizije“ pomagačima.

U more ispred kompleksa STANOGRADNJE izbačeno je tone mulja i gle čuda za sankcioniranje investitora nakon uredno podnesenih prijava svi su se proglasili nenadležnim. Tako „kriminalna organizacija“ štiti podobne investitore. Navodno Odvodnja razmišlja da nabavi nekoliko tisuća trlja blatarica koje bi trebale pojesti mulj.

Što mislite koja tvrtka, tko radi projekt za tri nove zgrade na Bulevaru?! Kako će izgledati taj novi stambeni kompleks vidjeti ćemo uskoro. Zdjela će biti puna pa će biti i za izdašne „provizije“ pomagačima.

Ovo gore će riješiti IZDAJNIK s početka priče?! Za sve navedeno može se slobodno reći: „Je.e lud zbunjenog i napravi munjenog“!

Druga skupina IZDAJNIKA (članovi „Stranke društveno promašenih“) koji su 10. svibnja 2023. glasali za Proračun „kriminalne organizacije“ napravili su to jer namjeravaju provoditi svoje afirmativne politike: od uvođenja građanskog odgoja kojeg će provoditi Joso Nekić, do socijale, širenja sadržaja Višnjika i inicijative za otvaranje Centra za mentalno zdravlje mladih. Joso Nekić će provoditi građanski odgoj po uputama Daniela Radete?! Djecu donose rode, Sv. Nikola puni čizmice a Sv. Luca čarape s darovima djeci, djed Božićnjak djeci donosi darove za Božić… Ovo je previše i za emisiju Davora Jurkotića: „U zdrav mozak“  Akademik Ivo Andrić bi na ovo rekao: „Svuda po svijetu ima budala. Ali izgleda da je kod nas centrala.“

Jedino što će za nagradu svoje političke naivnosti čelnik GO SDP dobiti je da ga članovi „kriminalne organizacije“ neće više snimati dok uzrupira trokut u Foši. Iako su planirali, nakon njegove podrške Proračunu neće mu postaviti stupiće na trokut u Foši. Možda to i nije mala stvar za njega?! On im je sada postao „jedinica za glupost“ pa su tako jednom svom članu rekli: glup si kao jedan i po Radeta, a to je vjerujte jako puno! Neka provjeri što je sa stupićima ispred hotela A’mare?!

IZDAJNIK posebnog kalibra je predsjednik GV-a Marko Vučetić. Kada je u Arbanasima (28.04.2023.) dočekao Predsjednika Albanije Bajrama Begaja i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina nazvao je „nedostojnim, dresiranim političkim životinjama“. U srijedu 10. svibnja 2023. glasao je za tu „nedostojnu, dresiranu političku životinju“ i Proračun „kriminalne organizacije“. Pokojni Mladen Delić bi rekao:Ljudi moji, je li to moguće? Ludnica, što je ovo?“ Dobro upućeni smatraju ga “glavnim i odgovornim” za kolaboraciju s „kriminalnom organizacijom“. To je Sokrat  kojeg nitko ne razumije, a nakon svega što je napravio u politici nitko mu više i ne vjeruje! Pitanje je da li i on sam sebi više vjeruje?! On je uvijek „nezavisan“, izašao je iz Mosta i postao nezavisan kad su oni prestali podržavati „kriminalnu organizaciju“. I danas je on nezavisan, baš kao što je nezavisan Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko. Navodno u mu je „kriminalna organizacija“ za ovakvu „nezavisnost“ obećala mjesto prorektora. Kako će nakon ovog što je napravio postati politički mrtvac to mu je jedina prilika.

Sve što radi „kriminalna organizacija“ je u skladu s izrekom: Krali smo … Krademo … Krasti ćemo! Jedina ideologija im je novac, i to javni novac. Pardon – trpanje javnog novca u vlastite džepove!

Nažalost mi nemamo svoju Goldu Meir i jedino što možemo poručiti „kriminalnoj organizaciji“ i IZDAJNICIMA je refren ili pripjev iz nekad popularne pjesme: Bar se nasmiješi kada me vidiš! OSTANI ĐUBRE DO KRAJA!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime